Haberler

Oyuncu Yenilmez: Yazıcıoğlu Barnibas İncili'ni Gördü ve Öldü

Güncelleme:

Ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez, Muhsin Yazıcıoğlu'nun Barnabas İncili'ni gördüğü için öldürüldüğü iddialarını ele alan "Vasiyet" filmine başlayacağını duyurdu.

Yapımcı, yönetmen ve oyuncu Ahmet Yenilmez, 2009'da geçirdiği helikopter kazasıyla hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu, belgesel ve iki filmle beyaz perdede ölümsüzleştirecek. Yenilmez, Yazıcıoğlu'nun Barnabas İncili'ni gördüğü için öldürüldüğü iddialarını ele alan "Vasiyet" filmi ile gündeme damga vuracak.

YENİ PROJELERİ ANLATTI

"Muhsin Başkan" belgeselinin çekimlerine başlayan Yenilmez, önümüzdeki günlerde de senaryosunu Muhsin Yazıcıoğlu ile yazdıkları "Sevdam Gözlerinde Kaldı" ve Yazıcoğlu'nun Barnabas incilini gördüğü için öldürüldüğü iddialarını ele alan "Vasiyet" filmlerine başlayacak.

"Muhsin Yazıcıoğlu ölümüyle benim hayatımı 180 derece etkiledi. Hayatıma dair önceliklerim tamamen değişti" diyen Ahmet Yenilmez, yeni projelerini anlattı.

"YAZICIOĞLU'NU BU ÜLKE TANIMADI"

Yenilmez, Yazıcıoğlu'nu anlatan belgesel için kolları sıvadığını ve çekimlerin kasım ayında bitmesini, ilkbaharda da gösterime girmesini planladığını bildirdi.

Belgeselde hiçbir dış anlatım sesi bulunmayacağını belirten Yenilmez, Yazıcıoğlu'nu, bugüne kadar televizyonlara çıkmamış sır ortaklarının anlatacağını kaydetti.

Yazıcıoğlu'nun belgesini yapmak isteyişini ise Yenilmez, "Muhsin Yazıcıoğlu'nu bu ülke tanımadı. O hiçbir özelliğini, ülkeye, insana, dünya insanlığına, siyasete dair emin olun hiçbir düşüncesini daha söylemedi" ifadesiyle açıkladı.

"ALTI OK VE MUHSİN BAŞKAN RESMİ"

Ahmet Yenilmez, "Son seçimlerde aldığı oy 400 bin civarındaydı ama cenazesinde 1 milyon insan vardı. Bunun dünyada örneği var mı, bilmiyorum. Her inanç, her ırktan insan vardı. Belgeselde de var bu sahne, cenaze arabasının önünde bir kadın, göğsünün bir tarafında Atatürk ve altı oku, elinde Muhsin Başkan'ın resmi ve ağlıyor. Bu başka bir şey, bu bir dip dalganın olduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Muhsin Başkan" belgeselinde, Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili iddialara yer vermeyeceğini, derdinin sadece onu anlatmak olduğunu söyleyen Yenilmez, "Bu Allah'ın bir zuhuratı, hani kalplere doğurur ya... Bu milletin kalbine Muhsin Yazıcıoğlu'nu bildirmeden başka bir şey zuhur etti Allah. Belgeselimde de kaza mı cinayet mi hiç bunda değilim ben. Cenab-ı Allah öyle bir ölüm nasip edeceğini garanti etse hangimiz şu anda ölmek istemeyiz. Allah onu derin dondurucuda tuttu ve 3-4 gün insanların kalbine onun kıymetini zuhur etti, insanlar bilmeden bu kadar ağladılar, bilselerdi ne olurdu? Ben ömrümü onu anlatmaya, onunla olan hayallerimize adadım" diye konuştu.

SEVDAM GÖZLERDE KALDI

Yenilmez, Yazıcıoğlu üçlemesinin ikinci yapımının Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ilk yönetmenlik deneyimi "Sevdam Gözlerinde Kaldı" filmi olduğunu belirtti.

"Öyküsünü Muhsin Başkan ile beraber kurmuştuk. Bu bir aşk hikayesi" diyen Yenilmez, filmin sloganını "Onlar hep sustular. Mamak'ta, Madımak'ta, Susurluk'ta sustular. Öylesine sustular ki sevdalarını bile söyleyemediler ve sevdaları gözlerinde kaldı. Şimdi herkes susacak, onlar konuşacak" olarak ifade etti.

"12 EYLÜL'Ü BU KADAR ADİLCE ANCAK YAZICIOĞLU KURABİLİRDİ"

Filmde modern zamanın hızlı yaşamına eleştiriler bulunduğuna değinen Yenilmez, filmde 12 Eylül dönemine ilişkin perde arkası yaşanmışlıkları yansıtacaklarını kaydetti.

Ahmet Yenilmez, belgeselin en önem verdiği sahnesinin de zıtlıklar üzerine kurulduğunu anlatarak, "İlk kez ülkücülerin Mamak'ta ne çektiği anlatılacak. Kürt bir ülkücünün, annesi Türkçe bilmediği için dayak yemesini bir komünist anlatacak. Bu bir devrimdir Türk sinemasında. İşte bu Muhsin Yazıcıoğlu ile kurduk bu sahneyi, Bana dünyanın en iyi senaristini getirin bu sahneyi kuramaz. Bu kadar zıtlıklarda ve bu kadar adilce 12 Eylül ihtilalini ancak Muhsin Yazıcıoğlu kurabilirdi" dedi.

"O DÖNEMİN ÇOCUKLARI DELİKANLIYDI"

Filmde, Ciwan Haco'nun Cano türküsü de olacağını ve hiçbir ideoloji suçlanmayacağını vurgulayan Yenilmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

Çünkü o dönemin çocukları delikanlıydı. Bu zamana kadar yapılan 12 Eylül filmlerinde hep bir taraf suçlandı. Deniz Gezmiş de delikanlıydı, Sarp Kuray da. Nasuh Mithat, Mehmet Ali Yılmaz ile Muhsin Yazıcıoğlu Mamak'ta hücre arkadaşlarıydı. Rahmetlinin bir sözü vardı: '11 Eylül'de koskoca Türkiye'yi paylaşamadık, 12 Eylül'de birileri geldi 2,5 metrelik hücreyi bize 5,5 yıl paylaştırdı."

Kasım ayında filme "motor" diyeceklerini de belirten Yenilmez, filmin 2015'te yaz öncesi vizyona girmesini planladığını bildirdi.

Ahmet Yenilmez, filmde başrolü 6 yıldır bu role hazırlanan ve bunun için de birçok dizi projesi geri çeviren Kınalı Kuzular'ın kınalı Hasan'ı, oğlu Burak Alp Yenilmez'in üstleneceğini söyledi.

"FOTOĞRAFI GÖRDÜ VE ÖLDÜ"

Üçlemenin sonuncusu olarak ise Yenilmez, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünden 15 gün önce çekilmesini istediği ve "Vasiyet" adını verdiği filmi vizyona taşıyacak.

Yenilmez, kazadan önce Yazıcıoğlu'nun Ankara Çukurambar'da bir pastahanede bir yazarın kitabının film yapılmasını istediğini ve o gün kendisine "Biliyor musun bunu gören herkes ölmüş" diyerek telefonundan Barnabas incilinin fotoğraflarını gösterdiğini dile getirdi.

Yenilmez, o sırada yanlarında bulunan başka bir kişinin "Siz de gördünüz mü?" sorusuna Yazıcıoğlu'nun "Gördüm" yanıtını verdiğini, arkasından "O zaman siz de mi öleceksiniz?" diye sorduğunu aktardı.

Bu buluşmadan 15 gün sonra helikopter kazasıyla Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiğini anımsatan Ahmet Yenilmez, bu fotoğrafların kaybolan telefonda olduğunu savundu.

Yenilmez, "Vasiyet" filminin de Yazıcıoğlu'nun kendisini görevlendirdiği Barnabas incilini ve bu süreci konu edindiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu Eylül Mamak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (54)

s:

yazıcıoğlu erdoğanı devirebilecek tek cumhurbaşkanı adayı olduğu için öldürüldü.

35
11
yanıtYanıtla
Mustafa:

Ustun acikta kalmis kardes senin.

yanıt0
yanıt0
zaza:

insanları yakarak öldürürsen sende yanarak suya muhtaç ölürsün ilahi adalet

12
31
yanıtYanıtla
SİVASLI:

SEN ve SENİN DÜŞÜNCENDE OLANLAR TOPLUMA KİN ve NEFRET TOHUMLARI EKMEKTİR, YÜCÜ MİLLETİMİZ GERÇEKLERİ BİLMEKTE, YILLARDIR SİZİN GİBİ ÜLKEMİZİ, MİLLETİMİZ İSTEMEYEN DİŞ GÜÇLERE UŞAKLIK YAPMAKTASINIZ, BAŞARAMAYACAKSINIZ.

yanıt0
yanıt0
SİVASLI:

SİVAS ta OTEL OLAYINI GİT ARİF SAĞ a sor. BBP İL BAŞKANLIĞI YANMAKTA OLAN KAÇ VATANDAŞIMIZI KURTARDI, ONLAR HAYATTA GİT GERÇEKLERİ ÖĞREN.

yanıt0
yanıt0
VURAL01:

YAZICIOĞLU OLSAYDI ŞUAN AKP ASLA İKTİDAR OLAMAZDI. .

28
10
yanıtYanıtla
BBC:

Devletin başındaki adamın kendini sağlama almak için öldürdüğünü anlamadık sanki

25
10
yanıtYanıtla
Fatma:

Bir atasozumuz der ki= Kel olur Kir sacli olur Kor olur ela gozlu olur. Durum bundan ibarettir.

18
15
yanıtYanıtla
alperen:

ulan beyinsiz sen muhsin reisi ne kadar tanıyorsun da kendince atasözü yazıyorsun . . gerçi onu da doğru yazmayı becerememişsin ya neyse.

yanıt0
yanıt0
ali k.:

bu yazıcıoğlu, çatlı ile birlikte maraş yolunda bahçeli nin (o zaman ünv. öğ. grv. ) anadol marka arabasında uzun namlulu silah ile yakalanıp sonra ne hikmetse kırcı vs. de olduğu gibi serbest bırakılan adam değilmiydi. . .

12
19
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title