Haberler

Oyuncu Gökalp Kulan Kabri Başında Anıldı

İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Gökalp Kulan, ölümünün birinci yıl dönümünde anıldı.

İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Gökalp Kulan, ölümünün birinci yıl dönümünde anıldı.

Sanatçının Karacaahmet Mezarlığındaki kabri başında gerçekleştirilen törene katılan İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) Müdürü Zafer Kayaokay, Kulan'ı her zaman sakinliği ve beyefendi kimliği ile hatırladığını ifade ederek, "Bugüne kadar yitirdiğimiz ustalarımız, değerlerimiz gibi Gökalp'in de bayrağını sonsuza kadar taşımak bizim görevimiz." dedi.

Törene, Kulan'ın ailesinin yanı sıra sanatçının son rol aldığı "Bersisa" isimli oyunun ekibi ile İDT sanatçıları Suna Selen, Seda Yıldız, Zeynep Erkekli, Özgür Erkekli, Nişan Şiranyan, Kubilay Karslıoğlu ve Sevinç Erol katıldı.

Gökalp Kulan, 1961'de İstanbul'da doğdu. Sanatçı, Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümünden mezun olduktan sonra 1984'te Bursa Devlet Tiyatrosunda stajını tamamlamasının ardından İstanbul Devlet Tiyatrosunda göreve başladı.

"Yaprak Dökümü", "Yunus Emre", "Deli", "İkizler", "Karagözüm İki Gözüm", "Açıl Kafam Açıl", "Güneş Batarken Bile Büyük", "Fesleğen Çıkmazı" ve "Bedensiz Kadın" gibi birçok oyunda görev yapan sanatçı, en son geçen hafta galası gerçekleşen "Bersisa" oyununda sahne almıştı.

Kulan 14 Şubat 2016'da yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Karacaahmet İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title