Haberler

Oyuncu Dediğin Egolu Olur …

Güncelleme:

Dizi ve sinema sektörünün olmazsa olmazlarıdır Cast Direktörleri…

Sektöre girmeye nasıl karar verdiniz? Kaç yıldır bu işi yapıyorsunuz?

İş hayatıma organizasyon ajansında çalışarak başladım. Yakın gözükse de, farklı sektörler orda hostes seçiyorduk şimdi oyuncu ama casting sektöründe daha çok gelecek gördüm ve bu sektörde karar kıldım. Toplam da 8 yıldır bu işi yapıyorum. Hatırı sayılır yerlerde çalıştım.

Sektörde kadın olmanın zorluklarını yaşadınız mı?

Açıkçası bizim branşımızda bu çok mümkün değil hatta kadınların daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Belki sürekli sette zaman geçiren bir branşım olsaydı bununla ilgili sorunlar yaşardım. Tabi her meslekte olan kötü rekabet durumlarını bazen malesef yaşıyoruz.

Size gelen oyuncu neden sizi seçiyor?

Aslında ilk adım güven ile başlayıp samimiyet ile devam ediyor. Başarı ile de perçinleşiyor. Genelde semi / celebrity isimlerle çalışıyorum.

Oyuncuların zor insanlar olduğu söylenir? Bununla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Oyuncuların çoğu değil tamamı zor ve egolu insanlar "bana göre ,"çünkü hepsi özel duygusal insanlar sıradan insanlardan farklı olmalarını şaşırtıcı olarak karşılamak yanlış olacaktır. Çünkü normal bir yaşantıları yok. Geceleri gündüzleri yok, celebrity isimseler zaten sıradan bir insan gibi sokağa çıkıp bakımsız dolaşma hakkı yok, yada kafasına estiğinde bir mekanda dağıtma olayını malesef özgürce yaşamıyorlar. Her zaman bir baskı, bir beklenti içinde olan fanlar ufak bir hatada gözünün yaşına bakmayan halk var. Kim olsa zor olurdu. Ayrıca her oyuncuda biraz ego olması gerektiğini düşünüyorum ama her zaman dozunda…

Sizin bünyenize girmek isteyenler nasıl bu kapıdan içeri girecek?

Kapımız herkese açık demeyi çok isterdim, ama malesef ciddi anlamda profosyonel bir hizmet için seçicilik şart, en önemlisi eğitimli bir oyuncu olması deneyimi yok ise biraz zorlansakta güzel projelerle zaten buluşturma şansımız oluyor. Yeter ki o isteği ve ışığı görelim.

Dizi seyredebiliyor musunuz?

Çok fazla dizi var hepsini olmasa da oyuncularımın yer aldığı ve cast direktörlüğü yaptığım işleri izlemeye gayret gösteriyorum,zaten senaryo okurken misal, bu kim dememek için yada bu karakterin partneri bu olabilir yorumunu yapabilmek için takip etmek şart, sadece dizi değil mesleğimde ufkumu daha çok açmak adına yerli yabancı sinemaları da çok yakından takip ediyorum.

Biten diziler sizce neden bitti? Dizileri cast açısından değerlendirir misiniz?

Aslında dizilerin castı yapılırken zaten bir çok ajansa brief gidiyor ve böyle olunca neden bittiği konusunda daha net yorumlar yapabiliyorum. Örneğin; güzel bir senaryo ama uyumsuz iki partner kötü bir ratinge sebep olabilir, yada oyuncunun o projeye inanarak oynamaması bile seyirciye geçiyor diye düşünüyorum,artık noname oyuncu rating getirmiyor. klişesinede inanmıyorum bunun bir çok örneğide mevcut .tamamen iyi proje doğru cast ile buluşunca güzel sonuçlar oluyor ama ülkemizde malesef sanat değil ticari düşünüldüğü için boşta kalan ünlü oyuncuların toplanıldığı rating ve mesaj kaygılı dizilerinde doğallığı olmuyor, ratingleri de üzücü sonuçlar getirmekte, finalde patlayan diziler kaçınılmaz sonuç…

Dizi ve sinema sektörü gelişiyor. Genel olarak sektörü siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Dizilerde rating kaygısı, sinemada gişe kaygısı ile yapılan işler devam ettikçe bu içinden çıkılmaz durumlar kendini tekrarlayacak. Teknik anlamda çok güzel ve hızlı ilerlemeler kaydettiğimizi düşünüyorum. Bazı dizilerimiz bile sinema filmi kalitesinde çekiliyor. Bunlar ciddi mesai ve bütçe gerektiren şeyler.

Oyuncuların kariyerlerini yönetirken yaptıkları en büyük üç hata sizce nedir?

Oyuncular tezcanlılıkla hareket edip kariyerlerine kalitesi düşük işlerle başlamamalı. Bu tarz işleri sadece maddi düşünmeyip, reddedip daha kendisine artılar katacak projeyi sabırla beklemelidir. Bu konuda birçok oyuncunun pişmanlıkları var takdir edersiniz ki.

İkincisi yanlış çevre ve çalışma işbirlikleri de onları ileri değil geri götürebilir, bununda yanında egolarına hükmetmeyi bilmeleri şart. Çünkü ego olayı çok ince bir çizgi tehlikeye davetiyede çıkartabilirsiniz, egonuzun mesleğinize olumlu katkıları da olabilir.

Üçüncü olarak bir ajans yada menajer ile çalışmakta çok önemli, görüyoruz ki bir çok oyuncu iş bulamam kaygısı ile bir çok ajans ile free çalışmakta buda yapımcıya yapılan sunumlarda aynı oyuncunun bir çok ajanstan sunulmasına ve oyuncunun segmentinin düşük gözükmesine sebep oluyor.

Kariyerinin başında olanlara tavsiyeleriniz neler?

Lütfen çok çalışınlar. Gerçekten bu işi yapacaklarına inanıyorlarsa vazgeçmesinler. Projeleri iyi analiz etsinler, ona göre seçim yapsınlar. İyi bir oyuncu iyi ezber yapabilmeli. İyi Türkçe konuşabilmeli, taklit değil rolünü giyebilip ortaya bir karakteri koyabilmeli.

Bizim oyuncularımız dünya standartlarında olduğu gibi profesyonelce kariyerini yönetmeyi öğreniyor mu?

Aslında bizim işimiz bu, buna yol gösteren biziz ama bu kontrol tabi ki tek başımıza yapacağımız bir şey olmuyor. Zaten bunu yapabilen başarılı yoluna devam ederken diğerleri otomatikmen kendi kendini diskalifiye ediyor.

Oyuncularınızın özel hayatlarına ne kadar karışıyorsunuz?

Oyuncularıma daha ilk görüşmemizde bile gözüme takılan bir şey olursa telkinde bulunuyorum. Örnek verecek olursam, platin sarısı saçları olan bir oyuncu her role uygun olmaz. Çok doğallıktan uzak kişiler olduğunda doğala dönmesini istiyorum ki yelpazesi genişlesin. Bazen de siyasi olaylar baş ağrıtabiliyor sık sık oyuncularıma görüşmelerimizde sosyal medya paylaşım ve demeçlerinde notr olmaları gerektiğini vurguluyorum. Çünkü rol model olma durumları söz konusu. Kimseyi etkilememek en güzeli bazı konularda, çok sık yaşadığım şeylerden birisi ise özel yaşamları dışında olan stylingleri, bir yapımcıyla görüşmeye gidecekse ilk izlenim mühim olduğu için bazen giydikleri kıyafetlerin renk ve modellerine kadar karışabiliyorum her şey onlar için :)

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title