Haberler

Oyuncak Çakmaklar Yasaklanacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan, süs eşyası şeklinde üretilen çakmakların yasaklanması konusunda çalışma başlattıklarını açıkladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan, süs eşyası şeklinde üretilen çakmakların yasaklanması konusunda çalışma başlattıklarını açıkladı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Samsun Ticaret İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen "Piyasa Gözetimi ve Denetimi Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısı" TSO Davut Altan Meclis Salonu'nda gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmalarını Samsun Ticaret İl Müdürü Mustafa Kocaman ile Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan, tüketicileri ve çocukları olumsuz etkileyen ürünler hakkında bilgiler verdi.

"ÖNCELİĞİMİZ, STANDARTLARA UYGUN ÜRETİM YAPAN FİRMALARIN KORUNMASIDIR"

Her paydaşın görüşünü almaya özen gösterdiklerini ifade eden Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan, "Bakanlığımız tüketicinin korunması hakkında ülkemizdeki tek idari otorite olarak ortaya çıkmaktadır. Bu anlamda daha fazla insiyatif kullanmamız gerektiğini söyleyebilirim. Bakanlık olarak bu konularda yapacağımız çalışmalarda konuların gerisinden gelmek yerine daha proaktif bir tavırla sorunlar, problemler ortaya çıkmadan bunların üzerine gitmek amacındayız. Diğer bir önceliğimizde standartlara uygun üretim yapan firmaların korunmasıdır. Bu anlamda merdiven altı tabir edilen diğer daha standart dışı çalışan firmalara yönelik yapacağımız çalışmalar da sektör içerisindeki haksız rekabetin önlenmesi noktasında ciddi bir tedbir alma düşüncesine sahibiz. Bakanlığımız sorumluluğunda bulunan ürünlerin denetimini biz ülke çapında ve sürekli olarak yapmayı arzu ediyoruz. Bu noktada özellikle her eğitim-öğretim döneminin başında çocukların kullanmış olduğu kırtasiye, ayakkabılar ve çocukların kullandığı her türlü aksesuar gibi üretimlerde de denetimler gerçekleştiriyoruz" dedi.

"OYUNCAK ÇAKMAKLARIN YASAKLANMASI KONUSUNDA ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ"

2016 yılında oyuncak çakmaklar konusu hakkında kapsamlı bir çalışma başlattıklarının altını çizen Uzunoğulları, "2016 yılında yeni bir planlamamız söz konusu. Bu dönemde daha çok özellikle olduklarından farklı görünen ürünler noktasında yoğunlaşmak istiyoruz. Oyuncak görünümlü çakmaklar söz konusu. Açıkçası bunların kullanımı tüketicilerin ve çocukların sağlığını ciddi manada tehlikeye düşürebilir. Bu oyuncak görünümlü çakmaklar çocukların çok ilgisini çekiyor. Kimisi, küçük oyuncak silah şeklinde, kimisi başka görünümlerde olabiliyor. Dolayısıyla çocuklar onu oyuncak olarak değerlendirirken aynı zamanda da bir yangına da sebebiyet verme durumunda kalabilirler. Bu anlamda bunun yasaklanması konusunda bir çalışma içerisinde olduğumuzu söyleyebilirim. Gençlerimizin çok fazla kullanmış olduğu takı, aksesuarlar ve saatler konusunda da ciddi problemler olduğunu düşünüyoruz. Bunu da 2016 yılında daha yoğun bir şekilde denetlemek istiyoruz" diye konuştu.

ŞAHİN: "ÜRÜNLERİN GÜVENLİ OLMASI İŞ ADAMLARININ SORUMLULUĞUNDADIR"

Ürünlerin güvenli olması noktasında iş adamlarına da sorumluluk düştüğünü dile getiren Samsun TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, "Piyasaya arz edilecek her ürünün, insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki yaşam sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından asgari güvenlik koşullarının sağlanması gerekmektedir. Piyasaya arz edilen ürünlerin güvenli olması üreticisinin, yetkili temsilcisinin, ithalatçıların yani biz iş adamlarının sorumluluğundadır. Bu sorumluluğun gözetimi ve denetimi ise kamu kuruluşlarınca gerçekleştirilmektedir. Bu kamu kuruluşlarının başında ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gelmektedir" şeklinde konuştu.

Ürün güvenliği hakkında kısa bir konuşma gerçekleştiren Ticaret İl Müdürü Mustafa Kocaman ise "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tüketicilerimizin günlük hayatının vazgeçilmezi olan tekstil, ayakkabı, mobilya, kırtasiye, çocuk bakım ürünleri, oyuncaklar, diş fırçaları, hijyenik kağıt ve deterjanlar gibi birçok ürünün güvenliğinin sağlanmasıyla sorumludur. Ürün güvenliği konularında bakanlığımızın en önemli paydaşları arasında bulunan sektör temsilcileri ile birlikte yapılacak bu toplantıda, imalatçı, ithalatçı ve satıcılara ürün mevzuatları, ürün grupları bazında üretim ve satış esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar belirtilerek görüş alışverişinde bulunulması ve sektör temsilcilerimizin sorularına sevap verilmesi planlanmaktadır" açıklamasında bulundu.

Toplantı, konuşmaların ardından gümrük ve ticaret uzmanları Gülcan Zabun ve Faruk Güngör'ün sunumlarıyla devam etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ticaret Bakanlığı Kemal Şahin Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title