Haberler

Öykünün Başkenti Zeytinburnu Oluyor

Türkiye’nin ve dünyanın en önemli öykücüleri, 16-20 Şubat tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali’nde bir araya geliyor.

Türkiye'nin ve dünyanın en önemli öykücüleri, 16-20 Şubat tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali'nde bir araya geliyor.

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi, özgün bir festivalle kültür sanat alanında Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Türkiye'nin ve dünyanın en önemli öykücüleri, 16-20 Şubat tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali'nde bir araya geliyor. Dünyanın tanınmış öykü yazarlarının ağırlanacağı festivalde beş gün boyunca, okur-yazar buluşmaları, öykü tiyatrosu, öykü okumaları, hayal kurma atölyesi ve öykü yarışmaları gerçekleştirilecek.

ULUSLARARASI ÖYKÜ FESTİVALİ ZEYTİNBURNU'NDA

16-20 Şubat tarihlerinde öykünün başkenti haline gelecek Zeytinburnu'nda, öykü yazarlığı üzerine oturumlar, metin dramatizasyonları, öykü okumaları ve bilgi evi öğrencileri için planlanan "hayal kurma atölyeleri" gibi pek çok etkinlikler gerçekleştirilecek. Beş gün boyunca sürecek festivalde; İngiltere, İran, Bosna Hersek, Ürdün, Bulgaristan, Filistin, Azerbaycan ve Makedonya'dan gelecek konuk yazarlar, Türkiye'den okur yazarlarla buluşma fırsatını yakalayacak.

Uluslararası Öykü Festivali ayrıca Zeytinburnu Bilgi Evleri'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Genç Yazarlar Öykü Yarışması Ödül Töreni'ne de ev sahipliği yapacak. Bunun yanı sıra açılış gecesi, ünlü Moğol Grubu Seda ve kapanış gecesi Grup Mesel konserleriyle öykü festivaline renk katacak. Repertuarını Anadolu halk müzikleri olarak belirleyen Grup Mesel, festivale yakışır müzikal bir ziyafetle öykü severlerin karşısında olacak.

DÜNYANIN TANINMIŞ ÖYKÜ YAZARLARI FESTİVALDE BULUŞUYOR

Onursal Başkanlığını Rasim Özdenören'in yaptığı festivale Türkiye'den; Hüseyin Su, Cemal Şakar, Ömer Lekesiz, M. Fatih Andı, Köksal Alver, Abdullah Harmancı, Handan Acar Yıldız, Güray Süngü, Naime Erkovan, İsmail Özen, Remzi Şimşek, Mukadder Gemici, İsmail Isparta, Akif Hasan Kaya, Burcu Bayer, Ali Görkem Userin, Yunus Emre Özsaray, Arda Arel, Aykut Ertuğrul, Bünyamin Demirci, Doğukan İşler, Ertuğrul Emin Akgün, Ali Işık, Esra Demirci, Tuna Lütfi Yukay ve Betül Nurata gibi öykü yazarları katılıyor.

Festivalin yabancı konukları arasında ise Afag Mesud, Alek Popov, Ben Okri, Filip Mursel Begovic, Hisham Bustani, Mustafa Mestur, Nenad Joldeski ve Ziad Khaddash yer alıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aykut Ertuğrul Zeytinburnu Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title