Haberler

Öykam'a Çevre İlçelerden İlgi Büyük

Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) Ödemişli öğrencilerin yanı sıra çevre ilçelerden de öğrenciler ilgi gösteriyor.

Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) Ödemişli öğrencilerin yanı sıra çevre ilçelerden de öğrenciler ilgi gösteriyor.

Ödemiş'in komşu ilçelerinden Beydağ'daki 80. Yıl Aşağı Aktepe İlkokulu'nun öğrencileri dün Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'ni ve Ödemiş Belediyesi Deneme Bilim Merkezini ziyaret ederek, incelemeler yaptı.

Beydağ 80. yıl Aşağı Aktepe İlkokulu Okul Müdürü Mehmet Bakırlı, sınıf öğretmeni Sezai Öner öncülüğünde düzenlenen gezide öğrenciler ÖYKAM'da uzun süre incelemelerde müze odalarını meraklı gözlerle dolaştı. Müze sorumlularından Sezgi Yüksel öğrencilere müzenin odalarını ve sergilerini gezdirerek detaylı bilgi verdi.

Küçük Menderes havzasında yaşayan her öğrencinin ÖYKAM'ı görmesi gerektiğini ifade eden Okul Müdürü Mehmet Bakırlı öğrencileri açısından verimli bir gün yaşadıklarını belirtti. Bakırlı, "Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi gerçekten çok önemli bir kurum. Burada hiçbirimizin bilemediği veriler, belgeler var. Obje ve görsel zenginlikte cabası öğrencilerimizi buraya getirmekten ben de çok mutlu oldum. Sınıf öğretmenimiz ile birlikte bu tarz gezilerin genelde yılsonu olduğunu ve yılsonunda yığılmaların yaşandığını tahmin ederek bugün bir gezi düzenledik. Öğrencilerimizin birçoğu ilk kez Ödemiş'e geliyor. Ödemiş'e gelmek öğrencilerimiz için büyükşehire gitmek gibi oldu. ÖYKAM sorumlularına yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ediyor, burada emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Sınıf Öğretmeni Sezai Öner, "Öğrencilerimiz Beydağ'da okullarında eğitim öğretimlerini sürdürürken sosyal sorumluluk anlamında ziyaretler düzenledik. Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi onlar için müthiş bir yer oldu. Buraya herkesin gelip görmesi incelemesi gerekiyor. Liseli ve ortaokullu gençlerimizin de ÖYKAM'ı ziyaret etmeleri gerektiğine inanıyorum. Öğrencilerimiz bugün aynı zamanda Ödemiş Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezini de ziyaret ederek bir takım deneyler yaptılar" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aktepe Beydağ Ödemiş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title