Haberler

ÖYK, Türkşeker'e Ait 5 İldeki Malların Satışına Onay Verdi

Güncelleme:

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Türkşeker'e ait 5 ilde bulunan bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi verenlere satışına onay verdi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Türkşeker'e ait Ankara, Tokat, Nevşehir, Afyonkarahisar ve Muş illerinde bulunan bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren teklif sahiplerine satışına onay verdi Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Türkşeker'e ait Ankara, Tokat, Nevşehir, Afyonkarahisar ve Muş illerinde bulunan bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren teklif sahiplerine satışına onay verdi. ÖYK, 4 ildeki bazı taşınmazların imar planı değişikliklerini onayladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararlarıyla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ÖYK, özelleştirme kapsam ve programında bulunan, mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikası A.Ş. adına kayıtlı Afyonkarahisar'ın Merkez İlçesi Dumlupınar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 3 bin 739 metrekare yüzölçümlü parsel; Dinar İlçesi İstasyon Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 5 bin 667 metrekare yüzölçümlü parsel; Aksaray'ın Merkez İlçesi Ereğlikapı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 4 bin 673 metrekare yüzölçümlü parsel; ilişkin hazırlanan nazım imar planı ve uygulama imar planı ile Dinar İlçesi İstasyon Mahallesi'ndeki değişikliklerini onayladı.

-BURSA YENİŞEHİR'DEKİ TAŞINMAZIN SATIŞINA ONAY-

ÖYK, Bursa ili, Yenişehir ilçesi, Tabakhane Mahallesi'nde bulunan 31 bin 924 metrekare yüzölçümlü gayrimenkulün, özelleştirme ihalesinde 2 milyon 870 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Osman Dinsever'e verilmesini karara bağladı. Dinsever'in sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptal edilmesine dair karar onaylandı.

-TÜRKŞEKER'E AİT TAŞINMAZLARI SATIŞINA ONAY-

ÖYK, Türkşeker'e ait taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi verenlere satışına onay verdi. Buna gore ÖYK, Türkşeker A.Ş.'ye ait Ankara'nın Polatlı İlçesi, Ördekgölü Köyü'ndeki 30 bin metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile üzerinde bulunan mütemmimlerin ihalede 350 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Osman Yücel'e; Tokat'ın Artova İlçesi Gümüşyurt Köyü Köyiçi mevkiinde bulunan 411 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile üzerinde bulunan mütemmimlerin ihalede 8 bin 500 TL bedelle en yüksek teklifi veren Akın Karabulut'a: Nevşehir'in Yeniyaylacık Köyü, Dağılgan Mevkii'nde bulunan 16 bin 328 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile üzerinde bulunan mütemmimlerin ihalede 279 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Yalap Yapı Elemanları Bims Hafriyat İnşaat Nakliye Sanayi Madencilik Petrol Ürünleri'ne; Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi, Gülhüyük Köyü, Topalada mevkiinde bulunan 21 bin 500 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile üzerinde bulunan mütemmimlerin ihalede 200 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Kenan Turan'a; Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi, Devederesi Köyü, Sarıtaş mevkiinde bulunan 5 bin300 metrekare, 4 bin 500 metekare, 4 bin 700 metrekare ve 4 bin 948 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar ile üzerinde bulunan mütemmimlerin ihalede 52 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren İrfan Kocabaş'a; Muş'un Malazgirt İlçesi, Gölağılı Köyü, Karakız mevkiinde bulunan 35 bin metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile üzerinde bulunan mütemmimlerin ihalede 35 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Şeyma Sezer Yalçiner'e satışına onay verdi. ÖYK, devrin gerçekleştirilmemesi halinde taşınmazları satılacağı sıralamayı da belirledi.

-ANKARA GÖLBAŞI'NDA 46 BİN METREKARELİK TAŞINMAZIN 4.6 MİLYO TL BEDELLE SATIŞINA ONAY-

ÖYK, Ankara'nın Gölbaşı İlçesi Ballıkpınar Köyü'nde bulunan 45 bin 835 metrekare yüzölçümlü taşınmazın, ihalede 4 milyon 560 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Akhan Un Fabrikası ve Tarım Ürünleri Gıda, Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına onay verdi. ÖYK, devrin gerçekleşememesi halinde taşınmazların devriyle ilgili sıralamayı da belirledi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Özelleştirme Yüksek Kurulu Nevşehir Tokat Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title