Haberler

ÖYK, Kemerköy ve Yeniköy Santrallerinin Satışı İçin Onay Verdi

Güncelleme:

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası'nın 2 milyar 671 dolara satış ve işletme hakkının devrine onay verdi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası'nın bir bütün halinde 2 milyar 671 dolara satış ve işletme hakkının devrine onay verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), ÖYK Kararları'yla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, özelleştirme kapsam ve programına alınan; Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri, Yeniköy Linyitleri İşletmesi, ilgili Maden Ruhsatları ve Kemerköy Liman Sahasının (Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası) bir bütün halinde özelleştirilmesi amacıyla yapılan ihale sonucunda İhale Komisyonu tarafından 2 milyar 671 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.ye satılmasına onay verildi.

ÖYK, firmanın sözleşme imzalamaktan imtina etmesi halinde 2 milyar 670 milyon dolar bedelle ikinci teklifi veren Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş.-Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubuna satılmasına ve işletme hakkının devredilmesine karar verdi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title