Haberler

Oy Pusulasının Fotoğrafını Çekti Sandık Başkanı İptal Etti Vekil Devreye Girdi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kullandığı oyun fotoğrafını çeken üniversite öğrencisi A.D., çektiği görüntüyü silmeyince sandık başkanı kullandığı oyu tutanakla geçersiz saydı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kullandığı oyun fotoğrafını çeken üniversite öğrencisi A.D., çektiği görüntüyü silmeyince sandık başkanı  kullandığı oyu tutanakla geçersiz saydı. Bunun üzerine devreye giren Ak Parti Bursa Milletvekili olan Hüseyin Şahin, sandık görevlisi ile yaptığı konuşma sonrası gencin kullandığı oyu sandığa atmasına izin verilirken hazırlanan tutanak ise geçersiz kabul edildi.

Tekirdağ'da üniversite öğrenimi gören A.D. İnegöl Cemil Sönmez İlköğretim Okulu'ndaki 1308 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Seçmen kartını ve kimliğini gösterip oy pusulasını alan A.D., kendisine "Yanınızda cep telefonunuz var mı?" diye soran sandık başkanı Ertuğrul Safran'a, "Hayır" yanıtını verdi. Daha sonra oyunu kullanan A.D.'nin cep telefonu ile fotoğraf çektiği telefonundan çıkan sesin, sandık başkanı ve diğer görevliler tarafından duyulması ile ortaya çıktı.

Sandık başkanı Safran, A.D.'nin zarafa koyduğu oyunu sandığa atmasına izin vermeyip, cep telefonundaki görüntüleri silmesini aksi halde oyunun gerçersiz olacağını kendisine bildirdi. Çektiği görüntüyü silmek istemeyen A.D.'nin oyu hazırlanan tutanak ile iptal edildi.

Bu sırada olayı öğrenen bazı partililer Ak Parti Bursa Milletvekili olan ve bugün yapılan seçimlerde 5'nci sırada aday gösterilen Hüseyin Şahin'e bilgi verdi. Bir süre sonra sandığa gelen Şahin, sandık başkanı ile görüşme yaptı. Kameralar tarafından görüntülenen konuşmalarda Hüseyin Şahin'in, sandık başkanına, "Seçmenin iradesinin önüne kimse geçemez. Geçtir, tecrübesizdir. Hangi partiye oy verdiğini bizde bilmiyoruz. Onlar sosyal medya gençleri. Verin oyunu kullansın" dediği öğrenildi. Bunun üzerine A.D.'nin tutanağa eklenen oyu çıkartılıp sandığa atıldı.

ŞAHİN: SADECE TANIK OLDUM. OYUNU KULLANDI AMA CEZASINI ÖDEYECEK

A.D. oyunu kullandıktan sonra hızla okuldan ayrılırken, milletvekili Hüseyin Şahin, kendisini cep telefonu ile arayan DHA muhabirine, "Ben olaya tesadüfen tanık oldum. Yapılan görüşmelerin ardından öğrencinin tutanağa eklenen oyunu kendisine verip sandığa attılar. Sandık başkanı öğrenciye, Kabahatlar Kanunu'na muhalefet suçundan işlem yapacak. Benim olaya müdahale etmem söz konusu değil. Söylediğim gibi sadece tanık oldum" diye açıklama yaptı.

Sandık Başkanı Ertuğrul Safran, konuyla ilgili açıklama yapmazken, olayı Seçim Kurulu'na bildireceğini söylediği öğrenildi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Şahin Ak Parti İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title