Haberler

Oy Kullanmak Için Sınırı Yaya Geçtiler

Bulgaristan'a pazar günü yapılacak erken genel seçimler için çifte vatandaşların Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçişleri sürüyor.

Bulgaristan'a pazar günü yapılacak erken genel seçimler için çifte vatandaşların Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçişleri sürüyor. Sabah erken saatlerde birçok otobüs sorunsuz Bulgaristan'a geçerken, bazı şirketler 'güvenlik' endişesiyle sınıra kadar geldikten sonra geçiş yapmak istemedi. Bunun üzerine sınırda bekleyen çifte vatandaşlardan bazıları Bulgaristan'a yaya olarak geçti. Ellerinde çantalarla Bulgar sınırına yürüyenlerden Nesrin Temizkan, oy kullanmak için İzmir'den yola çıktığını belirterek, "Bulgaristan'a oy kullanmak için otobüsle geldik. Otobüsler Kapıkule'de kaldı, geçirmiyorlar. Ben de çantalarımı aldım yürüyerek karşıya geçeceğim. Oradan beni akrabalar alacaklar. Oy kullanmaktan vazgeçmeyeceğim" dedi.

Sınırı yaya olarak geçenlerden Ayşe Gülmezoğlu da sabah saatlerinden bu yana otobüste beklediğini ifade ederek, "Kapıkule'de sınırda bekledik ama geçemeyince bizde yaya olarak geçmeye karar verdik. Şimdi çantalarımızı aldık, karşı tarafa yürüyerek geçip pazar günü de oy kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda otobüslerde geçmeyi bekleyen Hatice Öztürk ise "Sabahtan bu yana bekliyoruz. Gerekirse sabaha kadar bekleyeceğiz ya da yaya olarak geçeceğiz. Ama biz sözümüzü verdik oyumuzu kullanacağız. Yaşadığımız rezillik, Bulgar tarafından da bize karşı eylem yapıyorlar. Onları da anlamıyoruz. Çünkü bizim çifte vatandaş olduğumuz için en doğal ve yasak hakkımız oy kullanmak" dedi.

AŞIRI MİLLİYETÇİLER SINIRI KAPATTI

Çifte vatandaşların Bulgaristan'a girmelerini istemeyen aşırı milliyetçiler Kapıkule Sınır Kapısı karşısındaki Kapitan Andreevo gümrük yolunu kapattı. Yaklaşık 100 kişilik kalabalık ellerinde bayraklarla araçların Bulgaristan'a girişlerini engellemeye çalışıyor. Bulgar polisi de gümrük ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title