Haberler

Övünç Madalyası Sahibi Gaziden Anlamlı Dalış

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından övünç madalyasıyla ödüllendirilen terör gazisi Lütfi Yargı, Merzifon'daki su altı ve su üstü arama kurtarma ekipleri ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle dalış gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından övünç madalyasıyla ödüllendirilen terör gazisi Lütfi Yargı, Merzifon'daki su altı ve su üstü arama kurtarma ekipleri ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle dalış gerçekleştirdi.

Hakkari Çukurca'da 2011 yılında girdiği çatışmada bacaklarından yaralanan Yargı, Merzifon Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda yaptığı tüplü dalışta, su altında Tük bayrağı ile "Şehit ve gazileri unutmadık" yazılı pankart açtı.

Dalışını tüm şehitler, gaziler ile gazi ve şehit yakınları için yaptığını söyleyen Yargı, "Merzifon Belediyesi Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi ile Merzifon Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Merkezi'ne destekleri için teşekkür ediyorum. Bizi onurlandırdılar" dedi.

Dalışa destek veren Türkiye Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Federasyonu Operasyon Kurul Başkanı Mesut Güney de ilçede iki ekip oluşturulmasını sağladıklarını ifade ederek, "Bu anlamlı gün çerçevesinde bizler de bu dalışa iki ekiple destek verdik. Su altı ve su üstü arama kurtarma ekipleri önemli görevler ifa ediyor" diye konuştu.

Gazi Yargı, ekiple yaptığı tüplü dalışın ardından su üstünde de Tük bayrağı ile "Şehit ve gazileri unutmadık" yazılı pankartı açtı.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Merzifon Çukurca Hakkari Yerel Haberler

title