Haberler

Ovakent'in Birleşelim Teklifine Bademli ve Konaklı'dan Destek

Türkiye genelinde bin 145 belde belediyesinin kapatılacağına ilişkin haberler üzerine harekete geçen belde belediye başkanları, çözüm arayışlarını sürdürüyor.

Hükümetin eylem planı içerisinde yer alan ve Ekim ayında yürürlüğe girmesi planlanan yerleşim yerleri değişikliği içeren yasaya göre, Türkiye genelinde bin 145 belde belediyesinin kapatılacağına ilişkin haberler üzerine harekete geçen belde belediye başkanları, çözüm arayışlarını sürdürüyor.

Çevredeki Bademli ve Konaklı beldeleri ile birleşerek nüfus arttırma ve kapanmadan etkilenmeme yolunu öneren Ödemiş'in Ovakent Belde Belediye Başkanı Ali Demirel'in önerisine Bademli ve Konaklı belde belediye başkanlarından da destek geldi.

Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel, "Ben Bademli ve Konaklı belediye başkanlarıma birleşelim ve tek ilçe olalım teklifimi yaptım. Bunu belediye meclis üyeleri ile meclisten geçirerek önceden kararımızı alalım. Son dakikada bunu yapmak zor olabilir" dedi.

Ali Demirel'in bu teklifine olumlu yaklaştığını belirten Bademli belediye başkanı Selahattin Kundak, "Hükümetimizin beldelerin kapatılacağı yönündeki planı ile birlikte birçok belde belediyesi kapatılacak. Biz de elbette ilçe olmak isteriz. Ali başkanımızın ifade ettiği teklif güzel. Üç belde birleşerek tek ilçe olmamız bizim hizmetlerimizi de daha da kolaylaştıracaktır. Bu teklife sıcak bakıyorum" şeklinde görüş belirtti. Konaklı Belediye Başkanı Mustafa Kantar da üç belediyenin güç birliği yaparak 20 bini geçen nüfusu ile daha iyi hizmet alacağını söyledi.

Kantar, düşüncesini şöyle aktardı: "Yeni yapılanmada nüfusu 2 bin altındaki beldelerin kapatılacağı yönündeki kuvvetli ihtimali göz önünde bulundurup, şimdiden bizde hangi beldenin ilçe olacağı hiç önemli değil. Önemli olan beldelerimizin ilçe olduktan sonra daha kaliteli hizmete kavuşması. Ovakent belediye başkanımızın görüşleri yerinde. Bunu üç belde olarak değerlendirmemiz gerekli."

Ege Bölgesi'nde Uşak, Muğla, Manisa, Kütahya, İzmir, Denizli, Aydın, Afyon illerinde nüfusu 2 binin altında olan toplam 214 belde belediyesinin kapanacağı yönünde çıkan haberlere göre, Bayındır'a bağlı Zeytinova, Ödemiş'e bağlı Bozdağ, Çaylı, Gölcük, Kayaköy, Konaklı beldeleri başta olmak üzere 11 belediye kapatılacak. Yasa 2 bin yerine 10 bin şeklinde çıkarsa Kaymakçı dahil birçok belediyenin kapatılması gündeme gelecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Bademli Ovakent Konaklı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title