Haberler

Ovacık'ta "Çocuklar Gülümseyince" Projesi

Proje kapsamında ilçede çocuk evi açıldı.

Ovacık Belediyesi'nce Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde hayata geçirilen "Çocuklar Gülümseyince" projesi kapsamında "çocuk evi" açıldı.

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Belediye Düğün Salonu'ndaki çocuk evinin açılışında, SODES kapsamında hayata geçirdikleri projeyi halkın hizmetine sunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Proje kapsamında çocuk evinin, kadın evi ve eğitim destek evi olarak daha da ileri bir aşamaya taşınacağını ifade eden Sarıgül, böylelikle daha iyi hizmet verileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Ovacık Kaymakamı İsmail Özkan, Sarıgül ve vatandaşların katılımıyla çocuk evinin açılışı yapıldı.

Hafta içi her gün açık olacak çocuk evinde, 4-10 yaş arası çocuklar sağlıklı ve güvenli bir şekilde eğlenebilecekler. Çocuk evinde şişme oyun grupları, top havuzu, zıp-zıp, bahçe satranç takımı, akülü arabalar ve çeşitli oyuncaklar yer alıyor.

Öte yandan Halk Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı "çocuk bakıcılığı" kursunu başarıyla tamamlayan 15 kadın kursiyere, açılışın ardından sertifikaları verildi. - Tunceli

Kaynak: AA / Yerel

Ovacık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title