Haberler

Ötv Mağdurları Çözüm Bekliyor

Ticari araçların yenilenmesinde ÖTV muafiyeti ve şehit yakınlarının taşıt alımları ilişkin usul ve esasları içeren tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ticari araçların yenilenmesinde ÖTV muafiyeti ve şehit yakınlarının taşıt alımları ilişkin usul ve esasları içeren tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ancak Erzurum'da ÖTV indiriminden yararlanmak için eski araçlarını satan taksici esnaflarından bazıları yasanın içeriğine takıldı ve mağdur duruma düştü.

Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na eklenen geçici maddeyle de şehir içi taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı faaliyeti (araç kiralama, özel yolcu transferi ve benzeri hizmet ifası faaliyetleri hariç) ile ticari yük taşımacılığı faaliyeti dolayısıyla gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan gerçek ve tüzel kişiler tarafından, söz konusu faaliyetler kapsamında kullanılan taşıtların yenilenmesinde 30 Haziran 2019 tarihine kadar ilk edinim ÖTV'den müstesna oldu. Düzenlemeden maliki olunan, trafik tescil kuruluşlarınca ticari yolcu veya yük taşımacılığında kullanılmak üzere kayıt ve tescil edilmiş her bir taşıt bakımından, aynı cins bir taşıtın ilk iktisabında yararlanılacak. Yenilemeye konu edilen taşıtın, istisnadan yararlanılan tarihten itibaren 2 tam yıl içerisinde satılması, devredilmesi veya sair suretle işletme kayıtlarından çıkarılması şart olacak. Düzenleme bu şekilde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ancak Erzurum başta olmak üzere Trükyi'nin diğer illerinde çok sayıda taksici müjdeli haberin çıkmasının ardından mevcut araçlarını satarak yenisini almak için harekete geçti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasının ardından yasanın kanun hükmünde kararname olarak çıkması ile birlikte mevcut araçlarını yenilemek ve ÖTV'den yararlanmak için otomobil bayilerine koşan taksiciler, Yasanın çıkış tarihinden önce araçlarını sattığı için mağdur duruma düştü. Konunun çözümü noktasında Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yücel Karakaya ile toplantı yapan 30 taksici esnafı, mağdur duruma düştüklerini ve mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda siyasilerden yardım istediklerini söylediler.

Ankara'da başta Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu olmak üzere kurumların kapısını aşındırdıklarını belirten taksiciler, "Yasa çıktı çıkmasına ama bizler sevinemedik. Çünkü ÖTV'den yararlanacak taksicilere müjde haberlerinin çıkmasının ardından bizlerde araçlarımızı yenilemek ve ÖTV'den yararlanmak için harekete geçtik. Ancak yaptığımız girişim bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Bu sorun sadece Erzurum için değil Türkiye'nin diğer illerinde de yaşanıyor. Başbakan başta olmak üzere Maliye Bakanlığının bu konuda bizlere yardımcı olmasını talep ediyoruz" dedi.

Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yücel Karakaya ise konunun takipçisi olacaklarını ve 9 Kasım tarihinde yapılacak olan büyük esnaf kurultayında bu sorunun giderilmesi noktasında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbaktan Binali Yıldırım ile görüşme zemini arayacaklarını bildirdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Binali Yıldırım Karakaya Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title