Haberler

ÖTV'de Yeni Dönem

Güncelleme:

ÖTV'deki cep telefonu, televizyon, beyaz eşya, küçük ev aletleri, klimalar gibi çeşitli tüketim ürünlerine ilişkin düzenlemeleri içeren tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özel Tüketim Vergisindeki (ÖTV) dağınık yapının toparlanması ve mevzuatın anlaşılır hale getirilmesi için yapılan değişikliklerin sonuncusu olan ve cep telefonu, televizyon, beyaz eşya, küçük ev aletleri, klimalar gibi çeşitli tüketim ürünlerine ilişkin düzenlemeleri içeren ÖTV (4) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı

DÜZENLEME YAPILAN ÜRÜNLER

Buna göre, listede "kozmetik ürünleri, kürkler ve kürkten giyim eşyası, sofra, mutfak, tuvalet, yazıhane, ev tezyinatı ve benzeri işler için bazı cam eşyalar, manikür ve pedikür takım ve aletleri, altın veya gümüş kaplama kaşık, çatal ve kaşık-çatal takımları, klimalar, ısıtıcılar, beyaz eşyalar, elektrik motorlu araçların motorunu çalıştırmaya mahsus araç pilleri, küçük ev aletleri, cep telefonu, telsiz-telefon cihazları, mikrofon, hoparlör, kulaklık, amplifikatörler, ses kayıt ve çalma cihazları, televizyon, projektör, kamera, ses ve görüntü cihazları, infrared ile çalışan uzaktan kumanda cihazı, tabancalar ve diğer ateşli silahlar ile sürgülü silahlar, kristal avizeler, bazı oyun eşyaları, hayvansal maddelerden süs eşyaları" gibi mallar yer alıyor.

YÜRÜRLÜĞE GİRECEĞİ TARİH

Söz konusu mallara ilişkin ÖTV uygulamaları örneklerle açıklanan tebliğ, 1 Eylül'den itibaren yürürlüğe girecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Mert:

Bir Kürt siz üzülmeyin size vergi,algı yok Elektirik su ceza ilaç parası yok hatta ekmek paranızı bile biz öderiz

20
1
yanıtYanıtla
boş konuşmayın:

ne oldu ne bitti kimse bilmiyor koyun kafalılar bırakın akp yi kötülemeye bakın mhp chp ye hiç kolunu kıpartadıyolarmı ülke için hepinizin beyinleri saman dolu burda zam veye indirim yazmıyor saman kafalılar ezbere yorum yapmayın meeemeeemee koyunlar gidin chp ye oy verin beğenmiyorsanız

1
14
yanıtYanıtla
abizer:

kulanmasin koyunlar yoncaya devam akp ye devam yarar

5
1
yanıtYanıtla
pehhh:

yine ne itelediler acaba?

5
0
yanıtYanıtla
Erdem:

Avrupa ayarı olucak dediler Avrupa da olan bu vatan da olan vatandaş alma Hakkı olucak dediler. . eeevveeeettt Avrupa olduk geriden. 300 tl olan akılı tel burada 1000 tl oldu. 700 tl olan laptop burada 2500 tl oldu, , , yaşasın modern dünya oh pardon kahrolsun Şeytani ürünler. hükümet diyor şeytan dn uzak dur Modernleşme cahıl kal sen Fazla Köle yapiyım. . . ah dünya ah. . . herkes Işık Hız var bizde daha elektrik kesintilerle uğraşmaktadır bir de banka larda hala sistem çalişmiyor diyorlar ya ah ah.

4
0
yanıtYanıtla
MemoMobil-IOS:

Herseye zam herseye zam

3
0
yanıtYanıtla
YETERRR:

vallahi de billahi de yeter artık her gun mu ınsan bu kadar olumsuzluga uyanır yeter ettırdıler. . kaos ortamını hazırlayanlar amaclarına ulaşamayacaklar o kadar olen ınsanın kanlarında bunlara sebep olanların ellerıne de bulastı bunun hesabını nasıl verecekler bı de muslumanız dıye gecınıorlar ya . . . obur dunyaya ınansa zaten bunları yaptırmazlar. . yuhh ulan sıze. .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title