Haberler

Otso ve Acara Tso Arasında 'Kardeşlik Protokolü' İmzalandı

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) ile Acara Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) arasında ‘Kardeşlik Protokolü’ imzalandı.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) ile Acara Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) arasında 'Kardeşlik Protokolü' imzalandı.

Batum Sheraton Oteli'nde gerçekleşen törende, kardeşlik protokolü OTSO Başkanı Servet Şahin ve Acara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamaz Shavadze arasında imzalandı.

Acara Ticaret ve Sanayi Odası ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası arasında daha önce alt yapısı oluşturulan ve ilişkilerin üst düzeylere taşınması vesilesiyle karşılıklı olarak üyelerin fayda sağlamaları, yurt dışı ve piyasalarda mal satmaları, üretmeleri ve işletme sahibi olmalarında karşılaşacakları güçlüklerin giderilmesine yardımcı olunması, her iki odanın bilgi ve tecrübe aktarımı yoluyla profesyonel uluslararalılaşma hizmetlerinin verilebilmesine ilişkin kapasite oluşturulması çalışmaları resmileşti.

Batum EXPO 2014 Fuarı için Batum'da bulunan OTSO yönetim ve Meclis üyelerinden oluşan heyet, Acara Ticaret ve Sanayi Odası'nda ağırlanarak her iki şehrin ekonomik yapısı hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

"ORDULULARA DESTEĞE HAZIRIZ"

Acara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamaz Shavadze, Batum'da bazı atıl fabrikaların sembolik fiyatlarla satıldığını, özellikle yem fabrikalarına ihtiyaç duyulduğunu, bu konuda yatırım yapacak Ordulu iş adamlarına her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Shavadze ayrıca, ülkelerinde teşvik sisteminin olmadığını fakat sembolik fiyatlarla yer tahsisinde bulunduklarını ve cüzi miktarda vergi uygulamasının olduğunu dile getirerek, AB ile serbest ticaret anlaşmaları için çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

İKİ ŞEHİR ARASINDA İŞBİRLİĞİ

OTSO Başkanı Servet Şahin de her iki şehirde faaliyette bulunan iş adamları arasında işbirliği tesisi için kurumsal olarak çabalayacaklarını, Türkiye'den Batum'a yatırım yapmak isteyen birçok üye firmaların bulunduğunu fakat güvenlik nedeni, endişe ve çekinceler yaşandığını, küçük ve orta ölçekli işletmelerin Gürcistan'da yatırım yapabilmeleri için Acara Ticaret ve Sanayi Odası'nın destek ve yönlendirmelerine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Şahin ayrıca, Batum şehrinin daha fazla gelişebilmesi için sanayi açısından özellikle Organize Sanayi Bölgelerinin mutlaka kurulması gerektiğini belirterek, DOKA ve TOKİ işbirliğinde yatırımlar yapabileceğini dile getirdi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sheraton Otel Servet Şahin Batum Ordu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title