Haberler

Otoyol ve Körfez Köprüsü Bölgesel Fiyatları Uçurdu

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ve Otoyol Projesi’nin bölgesel etkileri Bursa’da düzenlenen Emlak Zirvesi’nde masaya yatırıldı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ve Otoyol Projesi'nin bölgesel etkileri Bursa'da düzenlenen Emlak Zirvesi'nde masaya yatırıldı.

Emlaksayfasi.com.tr ev sahipliğinde Divan Otel'de düzenlenen "Emlak Sayfası Buluşmaları" etkinliğine İstanbul, Bursa, İzmir ve Kocaeli Emlak Odası Başkanlarının yanı sıra İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (İMSİAD) Namık Ziya Mescioğlu ve Bakyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör katıldı.

Dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü asma köprüsü olacak İzmit Körfez Geçişi'nin faaliyete açılmasıyla birlikte emlak sektöründe yaşanması beklenen gelişmelerin değerlendirildiği ve moderatörlüğünü Utku Çalışkan'ın yaptığı Emlak Sayfası Buluşmalarında, projenin bölgesel etkileri başta olmak üzere inşaat ve emlak piyasalarındaki son gelişmelerde ele alındı.

AŞA: "İSTANBUL VE BURSA ARASINDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK"

Otoyol projesinin bölgesel etkileri üzerine açıklamalarda bulunan İstanbul Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Aşa, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ile yakın kentlere olan ulaşım imkanının artacağını ve bu doğrultuda İstanbul içindeki yerleşik nüfusun bir nebze de olsa azalabileceğini söyledi. Aşa, "İstanbul her geçen gün göç almaya devam ediyor. Bu yüzden İstanbul'un artık yeni banliyö kentlere ihtiyacı var. Umuyorum ki körfez köprüsü ve otoyol projesi ile bu ihtiyaca yönelik yeni çözümler üretilecektir. Özellikle Bursa'ya olan yakınlığın azalması birçok İstanbullu için büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda körfez köprüsünün faaliyete girmesiyle İstanbul ve Bursa arasında yeni bir dönemin başlayacağını söyleyebiliriz" dedi.

ÇELEBİ: "İSTANBUL-BURSA-İZMİR ARASI ARAZİ FİYATLARI TAVAN YAPTI"

İzmit Körfez Geçiş köprüsü ve Otoyol projesi ile bölgesel fiyatlarda büyük bir artış yaşandığını dile getiren Bursa Emlak Müşavirleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çelebi, özellikle arsa ve arazi bedellerinde tavan fiyat seviyesine gelindiğini söyledi.

Fiyatlardaki artışın sebepleri hakkında açıklamalarda bulunan Çelebi, "Bölgesel bazda yaşanan gelişmeler emlak sektörünü doğrudan etkiledi. Başta Bursa olmak üzere, Kocaeli ve İzmir arasındaki tüm akslarda önemli bir fiyat artışı var. Sanayi alanlarının bu bölgede olması ve kentlerin batı yönlü gelişimini de göz önüne alırsak bu fiyat artışlarını doğal karşılamak gerekir. Özellikle köprünün açılması ve otoyolun devreye girmesi ile fiyatlarda yeni bir artış yaşanması kaçınılmazdır" diye konuştu.

HACIOĞLU: "KÖRFEZ GEÇİŞ KÖPRÜSÜ BÖLGENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ"

Körfez Geçiş Köprüsü ve Otoyol Projesi ile bölgesel bir yenilenmeye girdiklerini söyleyen Kocaeli Emlakçılar Derneği Alpay Hacıoğlu da, yeni yatırımlarla beraber bölgenin kaderinin değiştiğini ifade etti.

Yeni imar alanlarının olmaması nedeniyle Kocaeli genelinde yaşanan arsa sıkıntısının devam ettiğini söyleyen Alpay Hacıoğlu, otoyol projesi ile beraber bu sıkıntının yeni bir boyut kazandığını ve kısıtlı olan arsa stoğunun fiyatları yükselttiğini söyledi. Hacıoğlu, "Körfez Geçiş Köprüsü bölge için çok önemli bir proje. Birçok artısı olan bu büyük proje körfezin gerdanlığı olacak. Ancak karayolu ile körfezi geçen vatandaşlarımız artık köprü ile ulaşımı tercih edecek ve bu doğrultu da Kocaeli içinden geçmeyecek. Bizleri düşündüren tek nokta bu. Bunun dışında her yönüyle dünyaya örnek olacak bir projeye sahip olacağımız için mutluyuz" dedi.

GÜLEROĞLU: "İZMİR YATIRIM ÇEKMEYE DEVAM EDECEK"

İzmir emlak sektörü ve otoyol projesi hakkında açıklamalarda bulunan İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu da, İstanbul ve İzmir arasındaki uzaklığın 7 saatten 3,5 saate inmesinin iki şehir içinde büyük bir şans doğurduğunu dile getirdi. Güleroğlu, "İzmir'in son yıllarda büyük yatırım aldığını, özellikle konut sektörünün yeni cazibe merkezi olma yolunda ilerlediklerini söyledi. Güleroğlu,"Otoyol projesi ile dört büyük kent birbirine daha da yakınlaşacak. İstanbul'dan yola çıkan birisi 3,5 saat sonra İzmir'de olabilecek. Diğer yandan baktığınızda körfezi geçmek 6 dakika sürecek. Artık en değerli hazine olan "zaman" böylece tasarruflu bir şekilde kullanılmış olacak. İklimi, konumu ve düzenli yerleşimi ile birçok vatandaşın göç ettiği kentlerin başında gelen İzmir, otoyol projesi ile daha da çok talep görecektir" şeklinde konuştu.

MESCİOĞLU: "OTOYOL PROJESİ İLE İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK"

İnşaat sektörü açısından otoyol projesini değerlendiren İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İş Adamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ve Otoyol Projesinin bölgesel etkilerinin şimdiden kendini gösterdiğini, projelerin tamamlanması ile inşaat sektöründe yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

Namık Ziya Mescioğlu yaptığı açıklamada, İstanbul gibi büyük bir kentin artık bu yükü taşıyamadığını ve banliyö kentler ile bu yükün hafiflemesinin gerekliliğini belirterek, "Dünyaya örnek olacak bu projeler hem sektörümüz hem de vatandaşlarımız için çok kıymetli ve katma değeri yüksek projeler. Bu kapsamda baktığımızda otoyol projesinin ortaya çıkmasıyla Bursa'nın değerinin nasıl arttığını hep birlikte görüyoruz. Özellikle İstanbul'daki birçok sanayi yatırımının Bursa'ya kaymasının başlıca nedenlerinden birisi de budur. Tüm bunların yanı sıra deniz, doğa, turizm, sanayi ve ticaret gibi ana dinamiklerin merkezi konumunda olan Bursa'nın yeni otoyol projesiyle birlikte bölgesinin merkezi olması kaçınılmazdır" ifadelerini kullandı.

BAKGÖR: "OTOYOL PROJESİ İLE EKONOMİK VE NİTELİKLİ KONUT İHTİYACI ARTACAK"

Otoyol projesinin konut sektörüne olan etkileri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Bakyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör ise İstanbul ve Bursa arasındaki uzaklığın azalmasıyla birlikte hızlı bir nüfus değişiminin yaşanabileceğini ve bu doğrultuda ekonomik ve nitelikli konut ihtiyacının daha da artabileceğini söyledi.

Bakgör, şu ifadeleri kullandı:

"Otoyol projesinin hayata geçmesi ile birlikte özellikle Orhangazi, Gemlik ve Bursa'nın merkezinde ciddi bir konut ihtiyacı doğacak. Haliyle artan konut ihtiyacına cevap verebilmek için üretim yapacak olan inşaat firmalarının da yeni arsa ve arazilere gereksinimi doğacak. Ancak son dönemlerde iyice artış gösteren arsa maliyetlerinin bu sebeplerle beraber daha da artması işlere zora sokabilir. İnşaat firmalarının üretim yapabilmesi için uygun alanlarda ve makul koşullarda arazi üretilmesi gerekmektedir. Otoyol projesi ile birlikte değer artışı gösteren gayrimenkullerde belirli bir üst sınırın bulunması ve bu konuda sektörün işbirliği içinde olması gerekmektedir. Aksi halde üretim maliyetinin artması nedeniyle ekonomik konut yapmak neredeyse imkansız hale gelecektir." - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title