Haberler

Otoyol Uzunluğu 8 Bin Kilometre Olacak

Güncelleme:

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün projeleriyle Türkiye, 2023 yılında otoyol ağını 7 bin 830 kilometreye ulaştıracak.

Arife Yıldız Ünal - Karayolları Genel Müdürlüğü'nün projeleriyle Türkiye, 2023 yılında otoyol ağını 7 bin 830 kilometreye ulaştıracak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Karayolları Genel Müdürlüğü, dünyada ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi otoyolların birbirleriyle kesintisiz hale getirilmesi için önemli projeleri hayata geçiriyor.

Avrupa'yı, Kafkaslar ve Ortadoğu'ya bağlayan Türkiye'de, batıdan doğuya kesintisiz ulaşım imkanı sağlayacak otoyol ağının 2023'e kadar tamamlanması planlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün toplam 65 bin 354 kilometre olan karayolu uzunluğunun 2 bin 236 kilometresini otoyollar oluşturuyor.

Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümüne kadar toplam 5 bin 550 kilometre otoyol ağının kurulması amaçlanıyor. Buna göre, finansmanı Yap-İşlet-Devret (YİD) modelli ihalelerle özel sektörden temin edilecek projelerin maliyetinin 80 milyar doları aşması bekleniyor. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle Türkiye, 2023 yılında 7 bin 830 kilometre uzunluğunda otoyol ağına sahip olacak.

Otoyol ağıyla Türkiye, 1000 kilometrekareye düşen 2,5 kilometrelik otoyol uzunluğunu, AB üyesi ülkelerdeki gibi 8,8 kilometreye ulaştırmış olacak.

Projeler arasında yer alan Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil) Projesi'nin ve Sabuncubeli Tuneli projesinin yapım çalışmalarına başlandı. Kuzey Marmara (Üçüncü Boğaz köprüsü dahil) Otoyolu Projesi'nin 95 kilometrelik Odayeri-Paşaköy (3. Boğaz Köprüsü dahil) kesimi de YİD modeli ile ihalesi yapıldı.

2023 yılına kadar tamamlanması hedeflenen otoyol projeleri ve uzunlukları ise şöyle:

Proje Uzunluğu (kilometre)

------------------------------- --------------

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu 421

Kuzey Marmara Otoyolu 414

Sabuncubeli Tüneli 7

Ankara-Samsun Otoyolu 472

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu 359

Ankara-İzmir Otoyolu 535

Afyonkarahisar-Antalya-Alanya Otoyolu 490

Sivrihisar-Bursa Otoyolu 202

Şanlıurfa-Habur (Diyarbakır Bağl. Yolu Dahil)Otoyolu 442

Gerede-Gürbulak Otoyolu 1.276

Ankara-Niğde Otoyolu 342

Aydın-Denizli-Burdur Otoyolu 330

Yalova-İzmit Otoyolu 81

Mersin - Silifke(Taşucu) Otoyolu 98

Çiğli-Aliağa-Çandarlı Otoyolu 81

Toplam 5.550

Yayıncı: Abdullah Kıratlı - ANKARA

Kaynak: AA / Ekonomi

Karayolları Genel Müdürlüğü Türkiye İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title