Haberler

Otoyol İçin Sökülen Zeytin Ağaçları Turistik Beldelere Satıldı

Güncelleme:

Manisa'da yaklaşık 50 bin ağacın bir bölümü kesilirken, bir bölümü kökleriyle birlikte turizm beldelerine satıldı.

Manisa'nın Akhisar İlçesinden geçen İzmir- İstanbul Otoyolu'nun yapımı için sökülen zeytin ağaçlarının bir kısmı, Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki turistik tesislere götürülüp dikilirken, kesilenler ise dekoratif malzeme yapımında kullanılmaya başlandı.

50 BİN AĞACIN BİR BÖLÜMÜ KESİLDİ, BİR BÖLÜMÜ KÖKÜNDEN SÖKÜLDÜ

Zeytiniyle ünlü Akhisar ilçesinden geçen İzmir-İstanbul Otoyolu'nun 25 kilometrelik bölümünde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırma yapılarak, yol üzerinden geçen zeytin ağaçları söküldü. Yolun bu güzergahındaki 2 bin 500 dekar tarım arazisinde bulunan yaklaşık 50 bin zeytin ağacının bir bölümü kesilirken, bir bölümü de kökünden söküldü. Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, zeytin ağaçlarından genç olanlarının köklenerek başka araziye dikildiğini, bazılarının ise yakacak olarak kullanıldığını açıkladı. Akbuğa, zeytin ağaçlarının kesildiği Mecidiye, Ballıca, Bünyaosmaniye, Zeytinliova, Sünnetçiler ve özellikle Yatağan mahallesinde anıt ağaç niteliğindeki 100 ile 1000 yıllık zeytin ağaçlarının bulunduğuna dikkat çekti.

TURİSTİK TESİSLERE GÖNDERİLDİ

Yeni dikilen zeytin ağaçları başka yerlere gönderilirken, bazı zeytin ağaçları da turizme kazandırıldı. Yatağan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Fikirli, özellikle yaşlı olan ağaçların bazı kişiler tarafından satın alındığını ve turistlik bölgelerdeki yazlık alanlarına taşındığını anlattı. Zeytinin bir süs ağacı olarak da kullanılmaya başlandığını dile getiren Fikirli, "Bereketin sembolü zeytin Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki kişilerin de dikkatini çekti. Ağaçlar için Antalya'dan gelenler oldu. Antalya Belediyesi'nden gelip, aldılar. Satın alınan ağaçlar özenle köklenip TIR'larla Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki bazı turistlik tesislere gönderildi" diye konuştu.


ZEYTİN AĞAÇLARI DEKORATİF MALZEME OLDU

Sökülerek turistik yerlere gönderilen ağaçların yanı sıra 100 yılı geçkin zeytin ağaçları da dekoratif amaçlı olarak satın alındı. Mobilya sektöründe zeytin ağacından yapılan eşyaların ilgi görmeye başladığını ve bu yüzden değerlendiğini söyleyen Bünyaosmaniye Mahallesi Muhtarı Ali Tümer, yol için sökülen ağaçların ekonomiye kazandırılmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Tümer, "Daha yaşlı olanlar ve özellikle gövdesi kalın olan zeytin ağaçları mobilya sektöründe kullanılmak için satın alındı. Ağaçlar yerinde kesilip gövde kalınlığı uygun olanlar seçilerek dekoratif amaçlı olarak kullanılacak. Artık zeytin ağaçları da mobilya ve dekoratif malzeme yapımında kullanılıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Akhisar İzmir Ege Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title