Haberler

    Otopark Sorununa Çözüm İçin Yeni Çalışma

    - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, otopark sıkıntısını çözecek dev bir projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı. "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği"ne göre yeni yapılacak alanlarda, bina altında bulunan otoparklarda, her evden ayrı otopark çıkışını önlemek için yer altından kamuya açık otoparklarla birleştirilecek. Yeni yerleşim alanlarındaki park ve meydan altları mevcut ağaç dokusuna zarar vermeden otopark olarak değerlendirilecek.

    TSE zorunluluğu

    Bakanlık, bu uygulamayla özellikle bina altında otoparkı bulunmayan yerleşim alanlarındaki park sıkıntısını çözmeyi hedefliyor. Bodrum katlarındaki otoparklardan yolların altındaki kamuya açık otoparklara geçiş verilecek. Yönetmelikte kent mobilyası ve peyzajla ilgili de standartlar getirildi. Yol, otopark, park, yaya bölgesi, kaldırım gibi yerler üzerindeki büfe, trafo merkezi, ulaşım ve haberleşme noktaları, sinyalizasyon ve aydınlatma elamanlarına da standart getiriliyor. Çöp kutusu, bank, reklamla bilgilendirme levha ve panoları gibi kent mobilyası ile peyzaj ürünleri Türk Standartları Enstitüsü (TSE) standardına uygun olacak.

    Kaynak: Sabah

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title