Haberler

Otomotiv Sektörüne 3 Yeni Destek

Güncelleme:

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de otomobillere olan talep artışı, bir yandan yakıt tüketimini artırırken diğer yandan çevre kirliliğine neden oluyor. Özellikle içten yanmalı motorlarda görülen bu sorunlara çözüm arayışları sürerken, otomotiv sektörü gün geçtikçe yatırımlarını elektrikli ve hibrit araçlara yönlendiriyor.

Bu sorunları ve söz konusu yönelişi dikkate alan TÜBİTAK, bugüne kadar otomotiv alanında bir çok çağrı programı açtı. TÜBİTAK, şimdi de sektörü 3 alanda daha desteklemeye hazırlanıyor.

2,5 MİLYON LİRAYA KADAR DESTEK

Bu kapsamdaki çalışmalarını tamamlayan TÜBİTAK, içten yanmalı motorlara sahip araçların performansını artıracak, elektrikli ve hibrit araçların pil teknolojilerini geliştirecek ve bu araçlarda emisyonun azaltılmasını sağlayacak sistemleri üretecek mucitlere 2,5 milyon liraya kadar destek verecek.

DESTEK MİKTARLARI

Sonuç odaklı ve izlenebilir hedefleri olan projeler, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenecek.

"1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destek Programı" ile küçük ölçekli projeler için 500 bin lira, orta ölçekli projeler için 1 milyon lira, büyük ölçekli projeler için ise 2 milyon 500 bin liraya kadar destek sağlanacak.

Program kapsamında yapılacak proje başvuruları için iki aşamalı başvuru sistemi uygulanacak ve tüm çağrılar için ilk aşama başvuruları en geç 19 Eylül 2014 tarihine kadar yapılabilecek.

"HİBRİK ELEKTRİKLİ ARAÇLARA ÖZEL İÇTEN YANMALI MOTOR TASARIMI ÇAĞRISI"

TÜBİTAK, Hibrit Elektrikli Araçlara Özel İçten Yanmalı Motor Tasarımı Çağrısı ile hibrit elektrikli araçlarda kullanıma uygun, yüksek performanslı ve düşük emisyonlu içten yanmalı motorların geliştirilmesine yönelik bilgi ve teknoloji üretilmesini bekliyor.

Çağrı kapsamında sunulacak proje önerilerinin hem katma değeri yüksek, yaratıcı ve yenilikçi olması hem de endüstriyel uygulama projelerine temel teşkil edecek veya teknolojik uygulama projelerine girdi sağlayacak teknolojik ürün/bilgi üretmeye yönelik olması hedefleniyor.

"İÇTEN YANMALI MOTORLARIN GELİŞTİRİLMESİ ÇAĞRISI"

Bu çağrı ile içten yanmalı motorların performansının artırılmasına ve emisyonun azaltılmasına yönelik özgün/yeni yöntemlerin geliştirilmesi bekleniyor.

TÜBİTAK, İçten Yanmalı Motorların Geliştirilmesi Çağrısı ile ayrıca, sıkıştırma oranının arttırılması, turbo ve kompresör uygulamaları, enjeksiyon sistemleri gibi teknolojilerin geliştirilmesini hedefliyor. Yazılım destekli özgün/yeni motor ve aksesuarları modelleme, simülasyon ve analiz çalışmaları da bu çağrının hedefleri arasında.

"ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN ALTYAPI TEKNOLOJİLERİ ÇAĞRISI"

Bu çağrıda da elektrikli araçlara yönelik altyapı teknolojilerinin geliştirilmesi bekleniyor. Çağrı ile bu teknolojilerle ilgili özgün ve yenilikçi çözümler geliştirilmesi ve ilgili teknoloji alanlarına katkıda bulunulması da isteniyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Otomobil Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500

Yorumlar (3)

İzmirliGenç:

Hani türk malı araba yapıyordunuz ne oldu beceremediniz mi

2
3
yanıtYanıtla
ekipsizasiekipsizasi@hotmail.com:

becermek bizim işimiz gel sende istersen

yanıt0
yanıt0
fatih:

tübitak olmasa zaten şimdiye otomobilde üretilmişti.hibrit araçta para dağıtmaktan başka bir işe yaramıyor.bi dosya gönder ne kadar lazımsa veriyorlar.sonra olmadı de tamam .firmalar bu şekilde para kazanıp.gider gösteriyor

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title