Haberler

Otomobil Üretimi ve İhracatında Cumhuriyet Tarihinin Rekoru Kırıldı

Güncelleme:

Otomotiv Sanayii Derneği verilerine göre; otomobil üretimi 1.36 milyon adete yükselerek 2015 yılında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı.

Türkiye'deki otomobil üretimi 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 16 artışla 1.36 milyon adete yükselerek rekor kırdı.

TARİHİ ZİRVE

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre sektörün ihracatı ise yüzde 12 artışla 992,000 adete yükseldi ve yeni tarihi zirveye yükseldi.

1.000.000 HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

2015 yılı Ocak-Kasım döneminde ağır ticari araçlar dahil toplam satışlar 848 bin adet seviyesine ulaştı ve toplam pazar 2014 yılı ilk onbir ayına göre yüzde 30 oranında arttı.

Yılın en iyi ayı olarak kabul edilen aralıkta ise resmi olmayan rakamlara göre otomobil ve hafif ticari araç satışlarının 150 bin adedi bile aştığı belirtiliyor. Böyle olunca ağır ticari araçlar hariç bile pazarın 1 milyona ulaştığı ortaya çıkıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Otomobil Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Onur:

Keşke bu üretiminde rekor kırılan arabaların üzerindeki marka Türk markaları olsaydı.

18
0
yanıtYanıtla
ALIBERLIN:

lan geri zekalilar Cumhuriyet zamaninda Türkiyenin nufusu kacti simdi kac ne anlatiyorsunuz rekor diye lan bu mileti bu kadar aptalmi zanediyorsunuz

12
1
yanıtYanıtla
gerçekçi:

kardeşim yalanında bini bir para ; üretildiği kısmı doğruda 1, 386 000 araç dimi dile kolay bir tanesinin motoru bile türk malı değil, 1 tanesinin patenti bile Türk malı değil kimi kandırıyorsunuz yaa montaj sanayi adamlar ben gidiyorum buradan deyince anında kapanır o fabrikalar hatta orada bisiklet bile üretemezsiniz oldum olası kaba hesaplarla milletin kafası karıştırılıyor özünde bir tanesi bile türk malı değil adamların gayesi avrupa pazarına yakın olduğundan ucuz işçiliği sömürmek

9
2
yanıtYanıtla
UFO:

Cumhuriyet tarihinde demek ne demek? Ne yani Osmanlı döneminde otomobil mi üretiyorduk da bugünden daha fazla otomobil ürettiğimiz olmuş!!!!

4
4
yanıtYanıtla
KIRDI:

GEÇTİ. ARABA REKOR KIRMIŞ OTOBÜS METROBÜS TAKSİLER YOLA ÇIK SON MODELLÜKS ARAÇLAR. PEH PEH. LOY LOY KAZALAR KAÇINILMAZ. SONRADAN GÖRMELER. ELİNDE TELEFON. HEM KONUŞUYOR. HEMDE KEDİLERİ EZİYOR. GEÇİYOR. KAÇMASAN ACEMİ ŞÖFÖRLÜK. BİZİDE EZİP GEÇECEK. O KADARKİ GÖRMEMİŞLER. YA ARKADAŞ ÜRETİM ÜRETİM. ÜRETMEDEN TÜKETEN TOPLUM. SONUNDA. BULDUM DELİSİ HEPSİ PSİKOLOGLAR KAYNIYOR. YANİ DİYECEĞİM KOCA KOCA BİNALAR VİLLALAR. DİYECEĞİM. DÜNYANIN SONU YAKLAŞTI KIYAMET KAPIDA. GÖRÜN BAKIN. ÇÜNKÜ ÇOK AZGINLIK VAR. İNSANLIK YOK

6
0
yanıtYanıtla
muhsin:

bana kimse parasızız açız demesin. bu 1 milyon arabayı hangi açlar aldı merak ediyorum.

0
5
yanıtYanıtla
Farklı bakış:

Kim mi aldı;VERGİDEN DÜŞECEK OLAN, ARABAYI ŞİRKET ARABASI GİBİ GÖSTERİP KURUŞ PARA VERMEDEN HAVA ATACAK OLAN. Biz düşünün isterseniz neden Aralık ayında satışlar rekor kırıyor; DEVLETE VERGİ VERMEKTENSE ŞİRKETİNİN ADINA ARAÇ ALMAK DAHA AKILLICA OLDUĞUNDAN.

yanıt4
yanıt0
JembeyMobil-IOS:

Bana faydası olmayan ihracatın .... Demiş atalarımız otomobil fiyatları ortada sen ihraacat yapsan ne olur?

3
1
yanıtYanıtla
Aynı Gemideyiz:

Cumhuriyet tarihinde tümcesi acaip sinir bozucu bir ifade: 1929 yılındaki otomobil arz talebi ile 2015 senesindeki otomobil arz ve talep nasıl karşılaştırılabilir anlamak çok zor. Hesaplama ne demografik yapı ne nüfus sayısı nede insanların teknolojiye ihtiyaçları hesap edilebilir.

2
0
yanıtYanıtla
E yani:

Suanki rakam cuhuriyat tarihindekilerin toplamindan buyuk demek ayni oksijen sende nasil etki yapiyo

yanıt0
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title