Haberler

Otomobilden Cephane Çıktı, Biri Belediye Çalışanı 3 Kişi Gözaltında

Van'ın Çaldıran ilçesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir otomobilde yapılan aramada, çok sayıda el bombası, antitank mayını yapımında kullanılan malzeme ve kaleşnikof mermisi ele geçirildi.

Van'ın Çaldıran ilçesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir otomobilde yapılan aramada, çok sayıda el bombası, antitank mayını yapımında kullanılan malzeme ve kaleşnikof mermisi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerle ilgili biri belediye çalışan 3 kişi gözaltına alındı. Çaldıran Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün yol arama faaliyeti sırasında durumundan şüphelendikleri bir otomobili durdurararak arama yaptı. Otomobilde yapılan aramada, 100 el bombası, 1 uzun namlulu silah, 40 kilogram antitank mayını yapımında kullanılan malzeme ile 200 kalaşnikof mermisi ele geçirildi. Yetkililer, ele geçirilen malzemelerle ilgili 1'i belediye çalışanı 3 kişinin gözaltına alındığını belirtirken, soruşturma sürüyor.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Van'ın Çaldıran ilçesinde gözaltına alınan belediyede zabıta görevlisi olarak çalışan İ.Ç. ile beraberindeki M.T. ve F.H., Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen İ.Ç., M.T. ve F.H., Terör örgütüne yardım ve yataklık, Silah kaçakçılığı ve Terör eylemine teşebbüs suçlarından tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü de konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından ilimizde ve ilçelerimizde meydana gelebilecek terör olaylarının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalarda; 12 Ekim günü ilimiz Çaldıran İlçesinde bir araçta yapılan arama faaliyeti sırasında, 99 Adet el bombası, 99 Adet fünye, 9 Adet anti tank mayını, 1 adet tabanca, 76 adet fişek, ele geçirilmiştir. Söz konusu patlayıcılar, silah mühimmat ile birlikte İ.Ç., M.T. ve F.H. isimli şahıslarda yakalanmıştır. Çaldıran Belediye Başkanlığı'nda Zabıta olarak görev yapan İ.Ç. ile birlikte adli makamlara sevk edilen 3 şahısta tutuklanmıştır denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çaldıran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title