Haberler

Otomobilde Büyük Dolandırıcılık

Güncelleme:

İstanbul'da, ödeme yapmadan noter satışıyla üzerilerine aldıkları otomobilleri, hemen başkalarına devreden dolandırıcılar, birçok yurttaşı mağdur etti.

İstanbul'da, ödeme yapmadan noter satışıyla üzerlerine aldıkları otomobilleri kısa sürede başkalarına devreden dolandırıcılar, çok sayıda yurttaşı mağdur ederek milyonlarca liralık vurgun yaptı.

GÜVENİLİR ŞİRKET GÖRÜNTÜSÜ VERİYORLAR

İstanbul'da özellikle Anadolu Yakası'nda faaliyet gösteren dolandırıcılık şebekeleri, kurdukları paravan oto galerilerin önlerine kiraladıkları çok sayıda lüks otomobili koyarak, araçlarını satmak isteyen vatandaşları güvenilir bir şirket oldukları yönünde ikna ediyor.

PLANLI OLARAK MESAİ BİTİMİNE YAKIN NOTERE GÖTÜRÜYORLAR

Otomobil satış fiyatında anlaştıkları vatandaşları planlı olarak mesai saatinin bitimine yakın notere götüren dolandırıcılar, noter satışıyla üzerlerine aldıkları araçların paralarını bankalar kapandığı için ödeyemediklerini ve kısa sürede parayı temin edip ödeme yapacaklarını ifade ediyor.

ŞİKAYETTE BULUNMAMALARI İÇİN VATANDAŞLARI YANINDAN AYIRMIYORLAR

Vatandaşları, polise giderek şikayette bulunmamaları için yanlarından ayırmayan dolandırıcılar, kısa sürede otomobilleri ikinci hatta üçüncü kişilere devrederek, para ödemedikleri otomobilin satışından ikinci bir vurgun daha yapıp kayıplara karışıyor. Kandırılan vatandaşın ihbarı üzerine haciz konulan otomobil, davalık olduğu için ne ilk ne de son sahibi tarafından kullanılabiliyor.

74 OTOMOBİL BU YÖNTEMLE ALINIP SATILMIŞ

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amiri Korhan Karaarslan, yaptığı açıklamada, bu şekilde gerçekleştirilen dolandırıcılık olaylarına ilişkin bilgi verdi. Karaarslan, "2014 yılında çoğunluğu Anadolu Yakası'nda olmakla birlikte İstanbul genelinde 74 lüks otomobil, dolandırıcılar tarafından para verilmeden alınıp, yüksek fiyata ikinci veya üçüncü kişilere defalarca satılmış. Bu sahtekarlar, mevcut yöntemlerle onlarca vatandaşı mağdur edip milyonlarca lira haksız kazanç elde ediyor" diye konuştu.

"PARAYI ALMADAN SATIŞ YAPMAYIN"

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Karaarslan, otomobillerini satacak kişilerin ne sebeple olursa olsun parayı ellerine almadan ya da hesaplarına yatırtmadan noter satışı yapmamalarını ve aracın piyasa değerinin çok üstünde fiyat veren kişilere kanmamalarını istedi.

55 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI 4'Ü TUTUKLANDI

Karaarslan, Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin, geçen yıl 74 dosyaya ilişkin düzenlediği çok sayıda operasyonda 55 şüpheliyi gözaltına aldığını ancak dolandırıcılıklar noter tasdikli resmi evrak üzerinden gerçekleştirildiği için şüphelilerden ancak 4'ünün tutuklandığını kaydetti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

İstanbul Otomobil Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

Ak koyunMobil-IOS:

Bu kadar ak koyun olunca normaldir

26
32
yanıtYanıtla
galatasaraylı Mobil-ANDROID:

İşte akp ve recep tayyip sayesinde yurt ne hale geldi

15
24
yanıtYanıtla
SEREN:

NİYE BÜYÜKLER NE YAPIYORSA ONU YAPIYOR BÖYLE HIRSIZLIĞIDA SADECE KÜRTLER VE KARADENİZLİLER YAPAR BUNLARDA ÇOĞU AKP OYUNU ATIYOR PARA İÇİN HERŞEY YAPAR BUNLAR

6
22
yanıtYanıtla
zazamobilWeb@haberler.com:

KÜRT TÜR BUNLAR KÜRT ANLADINIZ KÜRT DEDIK KÜRT TÜR KESİN KÜRT TÜR KÜRT EVET KÜRT EVET EVET KÜRT

13
13
yanıtYanıtla
geç bu ayakları:

noter soruyor paranı aldınmı diye. . adam paramı aldım diyorsa noter satışı yapıyor bu böyledir

19
2
yanıtYanıtla
Ağır Abi:

Dolandırıcılara ağır ceza verilmeli. Yasal düzenlemede en az 25 yıldan başlamalı cezaları. Dolandırıcılara temyize gitme hakkıda verilmemeli

20
0
yanıtYanıtla
canerMobil-ANDROID:

bunun akp ne alakası var. 15 sene önce 1000 lira satış parası verirken ve ruhsat kuyruklarında beklerken. bu kadar malca yorum olmaz. üstelij ben akp li değilim.

15
4
yanıtYanıtla
Kemal iyikoyar:

BAZI YORUMCULAR ULAN NOTER SİZİN KÖPEĞİNİZMİ GERİ ZEKALILAR İŞİMİZ YOK SİZİN MAKBUZUNU KONTROL EDECEĞİ GERİ ZEKALILAR ALIN PARANIZI SİZİN PARANIZIIN BEKCİMİSİMİYİZ BİZ

4
12
yanıtYanıtla
Ah Be KardeşimMobil-ANDROID:

Notere parayi aldim dediysen bu ikrardir geçmiş olsun

11
1
yanıtYanıtla
SeydikemerlimobilWeb@haberler.com:

Araba alışverişlerinde de ev satışında olduğu gibi bedelin bankaya yatırma zorunluluğu getirilmeli.

11
1
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title