Haberler

Otokar?dan Kbrn Saldırıları İçin Özel Araç

Otokar'dan KBRN saldırıları için özel araç TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'na katılan Otokar, yeni paletli zırhlı muhabere aracı Tulpar-S ile kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer tehditlere karşı geliştirilen Arma 8x8 KBRN Keşif aracını ilk kez IDEF'15'te sergiledi.

Otokar'dan KBRN saldırıları için özel araç

TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'na katılan Otokar, yeni paletli zırhlı muhabere aracı Tulpar-S ile kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer tehditlere karşı geliştirilen Arma 8x8 KBRN Keşif aracını ilk kez IDEF'15'te sergiledi.

Kara savunma sistemleri konusunda araçlar geliştiren Otokar, fuara 18 seçkin askeri aracıyla katıldı, geliştirdiği paletli zırhlı araç ailesini Tulpar-S ile genişletti. Fuarda ilk kez sergilenen paletli zırhlı araç ailesinin yeni kompakt üyesi Tulpar-üstün hareket kabiliyetine, yüksek balistik ve mayın korumaya, modern ve esnek elektronik mimarisine sahip araç olarak tasarlandı. Silah taşıyıcıdan personel taşıyıcıya kadar pek çok göreve uygun olan Tulpar-S, isteğe göre farklı görevler için farklı konfigürasyonlara sahip olabilecek modüler bir platform olma özelliği de taşıyor. Geniş iç hacmi, yüksek taşıma kapasitesi ve esnek mimarisi sayesinde gelecekte de ortaya çıkabilecek zırh ve görev donanımı ihtiyaçlarına cevap vermeye hazır olan Tulpar-S üstün hareket kabiliyeti, ateş gücü ve beka kabiliyetleri ile dikkat çekiyor.

Arma 8x8 keşif aracı kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer saldırı ve risklerine karşı gözetlenmesi, tanımlı bir bölge veya güzergah üzerinde bilgi toplanması, kirlenmiş ve olası tehlikeli bölgelerle ilgili detaylı analizlerin yapılması gibi farklı operasyon görevleri yerine getirebilecek teknolojide tasarlandı. Araç, keşif görevlerinde mürettebatın, havadaki ve topraktaki kimyasal kirlenmenin algılanması ve analizi, biyolojik kirlenmenin algılanması ve analizi, nükleer ve radyolojik kirlenmenin algılanması ve uyarıların yapılması ve meteorolojik ölçümlerin yapılması gibi kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer saldırılardan tehditlerinden etkilenmeden yerine getirebilmesini sağlıyor. Sürücü dahil 6 kişi taşıyabilen ARMA 8x8 KBRN Keşif Aracı, sağladığı yüksek koruma seviyesinin yanı sıra maruz kalabileceği muhtemel tehditlere karşı koyabilecek entegre uzaktan kumandalı silah sistemine de sahip.

KBRN KEŞİF ARACI ARMA 8x8 SON DERECE GELİŞMİŞ BİR ÜRÜN

Otokar Tank ve Zırhlı Araçlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bakırcı, fuara 18 araçla katıldıklarını belirterek, şunları söyledi:

'Yeni sergilediğimiz araçlardan bir tanesi de KBRN keşif aracı Arma 8x8. Bu araç çevreyi inceleyen, kendi içerisinde taşıdığı personele zarar vermeden robot kollarıyla numuneler toplayan, bu numuneleri anında inceleyip merkeze raporlayan, bulunduğu ortamda değil atmosferde bir kirlilik varsa bunları takip edebilen rüzgardan bu kirliliğin nereye doğru gittiğini hesaplayan, bunu sayısal haritalara işleyerek merkezi komutaya gönderen son derece gelişmiş bir ürün. Bu tamamıyla Otokar'ın bir tasarımı. İçerisinde uyuyabiliyorlar, ihtiyaçlarını giderebiliyorlar. Bu aracın küçük bir versiyonu Slovenya'ya ihraç ettik. NATO güçleri tarafından daha küçük bir versiyonu orada kullanılıyor. Bu araç şu an sadece Türk Silahlı Kuvvetleri için hazırlandığı için ihraç etmeyi planlamıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dünyada imajı çok büyüktür. Tüm yabancı potansiyel müşteriler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin davranışını beklerler. Herkes bu ihaleyi büyük bir dikkatle bekliyor.'

TULPAR-S, KARADA VE DENİZDE GİDEBİLİYOR

Tulpar-S aracının ise Tulpar'ın amfibik versiyonu olduğunu ifade eden Bakırcı, şöyle dedi:

'Tulpar'a göre daha düşük bir ağırlığa sahip ve üzerinde silahları taşıyan bir araç. Amfibik olduğu için karada ve denizde gidebiliyor. Son derece hafif ve balistik koruması yüksek bir araç. Şu anda devam eden bir savunma sanayi ihalesi için özel olarak geliştirildi. Tulpar aracının özel bir versiyonu. Üzerindeki silah sistemi de Türkiye'nin güzide kuruluşu Aselsan ile birlikte geliştirdiğimiz anti tank silah sistemiyle birlikte teklif aşamasındayız'

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Otokar Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

helal mustafa sana

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title