Haberler

Otobüste Taciz Davasında Mahkeme Son Sözü Söyledi

Güncelleme:

Halk otobüsünde kendisini taciz ettiğini öne sürdüğü kişinin görüntülerini sosyal medyada yayınlayan genç kız, hakkında açılan 'hakaret' davasından beraat etti.

Otobüste kendisini taciz etmekle suçladığı adamın görüntülerini videoya çekerek sosyal medyada paylaşan Pırıl Polat, hakkkında açılan "hakaret" davasından beraat etti. Hakim, beraat kararında, "18 yaşındaki bir genç kız, hiçbir neden yokken bu şekilde bir eylemde bulunmaz" dedi.

"YANIMDA GÖRDÜĞÜNÜZ ADAM..."

Belediye otobüsünde 17 Eylül 2013 günü çekilen videoda, ayakta yolculuk yapan genç kız, hemen arkasındaki adamı cep telefonuyla görüntüleyerek bu kişi tarafından elle taciz edildiğini savunmuştu. Görüntülerdeki genç kız, "Yanımda görmüş olduğunuz adam beni yarım saattir elliyor. Evet bu p... görün. İnşallah ananı da ellemişlerdir" diyordu.

2 YIL 8 AY HAPİS

O görüntüler sosyal medya ve haber sitelerine yansıyınca izlenme rekoru kırmıştı. Yapılan incelemenin ardından videoyu çeken kişinin 19 yaşındaki Pırıl Polat olduğu, taciz ettiği öne sürülen kişinin de Selahattin Alkan olduğu ortaya çıkmıştı. Görüntülerin ardından Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Alkan savcılığa şikâyette bulundu. Yapılan soruşturma kapsamında dava Pırıl Polat'a açıldı. Soruşturmayı yürüten savcı, Polat'ın sövmek suretiyle Alkan'ın onur, şeref ve saygınlığına saldırıda bulunduğu kanaatine vararak 'hakaret' suçundan yargılanmasını talep etti. Görüntülerin internet ortamında yayınlanması nedeniyle cezada artırım istenmesi üzerine genç kız 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.

İŞİNDEN OLDU

Anadolu 48. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada şikayetçi Selahattin Alkan, "Otobüs kalabalıktı. O nedenle girişte kalabildim. Birkaç durak sonra yanımda bir genç kızın küfürlü konuştuğunu telefonuna görüntü çektiğimi gördüm. Bir baktım beni çekiyor. Neye uğradığımı şaşırdım. 7 yıllık işimden oldum. Bütün hayatım alt üst oldu. İntihar etmeyi bile düşündüm" dedi.

"İNTERNETTE BEN YAYMADIM"

Pırıl Polat ise Alkan'ın üç kez kalçasını sıktığını belirterek, "Üçüncüsünde dayanamayıp o videoyu çektim. Sonra da bana kötü davranırlar diye hemen otobüsten indim. Görüntüyü instagramda arkadaşlarıma gönderdim. İnternette ben yaymadım" sözleriyle kendini savundu. Hâkim, 18 yaşındaki genç kızın hiçbir neden yokken bu eylemi gerçekleştiremeyeceğine dikkat çekerek ceza verilmesine yer olmadığı kararını verdi.

(Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (33)

huntelaar:

yarım saattir seni elledi de niye sesin çıkmadı

37
3
yanıtYanıtla
):

bu kızı tanımyanlar kızı savunuyor kız psko sorunları var internette fenomen olma için daha önceden de video atmıs sizde bu iftiracıyı savunun helal bilgililer

30
6
yanıtYanıtla
hüseyin:

zaten görünen köy kılavuz istemez bu adamda taciz edebilme tipi var tabii herkes için deyil ama çoğunlukla böyle yani

8
23
yanıtYanıtla
Adınızı Yazınzana:

adam ellemis olabilir ki kanit yok delil yok arti o otobuste kamereda var yolcular var demekki kizin iddaasi balon ama adami kendi yöntemleriyle cezalandirdigini entel hakimlerimiz es geciyor nedenmi bazi dernek kurumlara yaranacaklarda ondan kadin i savunduk diye yuh sizin ahlakiniza adalet herkese ayni mesafede olmali

24
6
yanıtYanıtla
ahmet duman:

abi öyle bi duruma geldik ki. . . abartılar vızırtılar. . . yolda giderken bi kadıın bağırsa beni elledi taciz etti valla hayatın karardı. . . . . . yada atıyorum bi kadın sana gıcıksa iftira atsa beni taciz etti diye yandın valla . . buna bir düzenleme getirilmesi gerek

25
0
yanıtYanıtla
adem:

kürdlere Türkiyede uygarlik ve insanlik dersi verilmeli , neden hep bunlar

9
15
yanıtYanıtla
xxx:

kuyruk sallamasan ellemez rezil seni nasın milletin yüzüne bakabiliyosun anlamıyorumki birde başörtü takıyosun o taktığın başörtünün hakkını ver kendini burda reziletmeseydin polise giderdin neden böyle şov yaptığını anlamıyorum

6
18
yanıtYanıtla
AslıhanmobilWeb@haberler.com:

Bi bayan olarak gerçekten böyle bir şey olsa ben dayanamam ve orayı birbirine katarım bu bayan iyi dayanmış

10
14
yanıtYanıtla
türk:

ulan otobuste kamera yokmu baksınlar kim suçlu kim suçsuz

22
1
yanıtYanıtla
MedeniyizmobilWeb@haberler.com:

Medeniyiz diye oranı buranı aç her tarafın çıksın ortaya sonra da pandik yedin mi bağır. Biraz edepli giyinin kadınlar.

13
9
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title