Haberler

Katliam Gibi Kaza! Iğdır'da İki Otobüs Çarpıştı: 8 Ölü, 28 Yaralı

Güncelleme:

Iğdır-Aralık karayolu üzerinde iki yolcu otobüsü kafa kafaya çarpıştı. İlk bilgilere göre 8 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi de yaralandı.

Iğdır-Aralık karayolu üzerinde iki yolcu otobüsünün çarpışması sonucu 8 kişi öldü, 28 kişi yaralandı. Kazada iki otobüs sürücüsününde öldüğü bildirildi.

İKİ OTOBÜS KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI

Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden gelen bir otobüs firmasına ait Hüseyin Onat yönetimindeki 34 YK 9300 plakalı yolcu otobüsü ile karşı yönden gelen ve Iğdır'dan Nahçıvan'a giden bir başta otobüs firmasına ait Ali Karadağ'ın kullandığı 34 DY 9220 plakalı yolcu otobüsü, Iğdır-Nahçivan karayolunun 20. kilometresinde çarpıştı.
HER İKİ ARACIN DA SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

Kazada, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan her iki aracın sürücüleri Onat ve Karadağ ile 6 yolcu öldü, 28 kişi yaralandı. Ölenler ile bazı yaralananlar, özellikle ön kısımları büyük hasar gören araçlarda sıkıştı.

Olayın ardından Iğdır kent merkezinin yanı sıra kentin Karakoyun ve Aralık ilçelerindeki tüm ambulanslar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve itfaiye görevlileri ile jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi.
ARACA SIKIŞAN KİŞİLER KURTARILDI

AFAD ve itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu otobüslerin vinç ile çekilerek birbirinden ayrıştırılması sonrası sıkıştıkları yerden çıkartılan yaralılar, ambulanslar ile Iğdır ve Aralık devlet hastanelerine kaldırıldı.

Ölen 8 kişinin cesedinin de jandarmanın olay yerindeki incelemesi sonrası Iğdır Devlet Hastanesi morguna kaldırılacağı belirtildi.
GELİŞ YÖNÜ ONARIM NEDENİYLE KAPALIYDI

Öte yandan bölünmüş karayolunun, kazanın olduğu bölgede Nahcivan'dan geliş yönünün onarım nedeniyle kapalı olduğunu, bu nedenle tek şeride düşen yolda, zaman zaman kazaların meydana geldiği belirtildi.


VALİ KAZA YERİNDE

Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman da kazanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Iğdır Devlet Hastanesine de gelerek buradaki yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi alan Alpman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde Iğdır-Nahçıvan karayolunda Dilucu Sınır Kapısı'na 20 kilometre mesafede 2 yolcu otobüsünün çarpıştığını anımsattı.

5 YARALININ DURUMU CİDDİ

Vali Alpman, kazanın olduğu karayolunda yol yapım çalışması olduğu için ulaşımın tek şeritten sağlandığını ifade ederek, şu bilgileri aktardı:

"Dilucu Sınır Kapısı'na 20 kilometre mesafede yol yapım çalışmaları devam ettiği için tek şeride inen karayolumuzda 2 otobüs kafa kafaya çarpışarak kaza yaptı. Bunun neticesinde olayda 8 kişi vefat etti, 28 yaralı hastaneye getirildi. Yaralıların tedavisine Iğdır ve Aralık devlet hastanelerinde devam edilmektedir. Yaralıların 5'inin sağlık durumu ciddi. Geçmiş olsun diyorum."

Kazada ölenlerden 5'inin Azerbaycan, 3'ünün de Türk vatandaşı, yaralıların da büyük çoğunluğunun Azeri olduğu öğrenildi. Olayda sürücüler dışında ölen diğer 6 kişi ile yaralıların kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığı belirtildi.

Kaza sebebiyle söz konusu yolun ulaşıma kapandığı ve araçların yoldan çekilmesinin ardından ulaşımın yeniden sağlanacağı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turgay Alpman Iğdır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title