Haberler

Otobüs Şoförleri Eylemlerini Sürdüyor

Gaziantep'te 5 Aydır Maaş Alamadıklarını Belirten Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası'na (Tümtis) Bağlı Otobüs Şoförleri, Büyükşehir Belediyesi Önünde Oturma Eylemi Yaptı.

Gaziantep'te 5 aydır maaş alamadıklarını belirten Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası'na (TÜMTİS) bağlı otobüs şoförleri, Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı.

Demokrasi Meydanı'nda toplanan yaklaşık 250 otobüs şoförü, yürüyerek Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Kalabalık grup, sorunun çözümüne katkıda bulunmadığını iddia ettikleri Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i protesto etti. TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, burada yaptığı basın açıklamasında, belediye yetkilileri ile görüşmelerine rağmen soruna çözüm bulamadıklarını belirtti. Yılmaz, belediyenin işçileri sendikasızlaştırmaya çalıştığını öne sürerek, "Belediye yetkilileri, sorunun çözümü

konusunda olumlu adım atmıyor. Onlar bizi işsiz bırakmaya, geleceksiz bırakmaya çalışıyor. 'Siz sendika olarak aradan çıkın, biz sorunu çözeriz' diyorlar. Böyle bir şey olamaz. Biz işçilerin sesiyiz ve buradayız. İşçiler, yıllarca sizlere ve halka hizmet verdi. Gelin bu sorunu yasalar çerçevesinde, halkın istemleri doğrultusunda ve çalışanların istekleri doğrultusunda çözelim. Başka bir çözüm yolu yok" iddialarında bulundu.

Yılmaz, bugün de soruna çözüm bulunamaması halinde bundan sonraki eylemlerini belediye içerisinde sürdüreceklerini ve haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

(OÇ-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title