Haberler

Otobüs Alımını Protesto Eden Şoförler Açlık Grevine Başladı

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde, belediyece alınan otobüsleri protesto eden özel halk otobüsü şoförleri açlık grevine başladı.

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde, belediyece alınan otobüsleri protesto eden özel halk otobüsü şoförleri açlık grevine başladı.

Sivas-Yıldızeli hattından D4 yetki belgesiyle yolcu taşıyan 45 şoför, ilçe belediyesince alınan otobüs hattını protesto etti. Yaklaşık 2 gündür belediyenin verdiği midibüs ve kendi aldıkları minibüslerle kent meydanında bekleyen gruptan 10 kişi bugün açlık grevine başladı.

Grup adına açıklama yapan hat sahiplerinden Muhammed Gülmez, Yıldızeli Belediyesi ile aralarında resmi plakalı araçların kiralanması adı altında 10 yıllık kira sözleşmesi imzaladıklarını belirtti.

Sivas ve Yıldızeli hattının kendilerine verilmesi üzerine yüklü miktarda para ödediklerini ileri süren Gülmez, "Kira sözleşmeleri ve hat ücretlerinin ödenmesinden sonra kanun değişikliğiyle resmi plakalı araçlarla çalışma 2012 sonu itibariyle kaldırılmıştır. Biz de yasamıza uyarak 2012 yılı sonunda başvuruda bulunup her bir aracımıza D4 yetki belgesi aldık. Alınan belgelerle Yıldızeli Belediyesince verilen araçlar kullanılmadı. Biz de kredi çekerek 20 tane yeni araç aldık" diye konuştu.

Gülmez, ilçe belediye başkanının "nüfus artışı ve arz talep var" diyerek Sivas Valiliği İl Trafik Komisyonu'na D4 yetki belgesi almak için başvuruda bulunduğunu iddia ederek, "Belediye başkanı D4 yetki belgesi almak adına 6 tane belediyeye 6 tane de şahsa ait olmak üzere başvura bulundu. İl komisyon toplantısında komisyon üyeleri D4 yetki belgesi talebinin haklı olmadığı yönünde karar verdi. Valimiz bu kararı geri gönderdi. Müracaat komisyon tarafından onaylandı. Belediyenin otobüsleri geldi ancak hizmete başlamadı. Vali kararı onadığı zaman otobüsler sefere başlayacak" ifadesini kullandı.

Haklarının yenildiğini ve ekmekleriyle oynandığını savunan Gülmez, 45 şoförle eylem yaptıklarını ve 10 kişinin açlık grevine başladığını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Yıldızeli Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title