Haberler

Otobanda Insan Selı

Bu sabah itibariyle otoban festivaline start verilirken, 60 km mesafede adeta insan akınları yaşanıyor.

Bu sabah itibariyle otoban festivaline start verilirken, 60 km mesafede adeta insan akınları yaşanıyor. Duisburg´tan başlayıp Dortmund´a kadar uzanan 60 kmlik güzargah boyunca festivali, en az 1,5 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Essen Avrupa 2010 Kültür Başkenti(Essen 2010 Ruhr Kulturhauptstadt Europas) Etkinlikleri kapsamında, dev bir festival gerçekleştiriliyor.

Adeta insan selini andıran görüntülerle başlayan otoban festivali, Essen Avrupa 2010 Kültür Başkenti etkinlikleri kamsamında şimdiye kadar düzenlenen etkinliklerin, en büyüyü olarak değerlendiriliyor.

Duisburg´tan başlayan otoban festivali, sırasıyla Mülheim, Essen, Gelsenkirchen, Bochum ve Dortmund güzargahı boyunca gerçekleştiriliyor.60 km yol boyunca gerçekleştirilen otoban festivalinde, farklı ulus ve grupların 20 binin üzerinde stand(masa) kurduğu belirtiliyor.Otobanın bir yönünde stand ve masalara kurulurken, diğer bir yönüde festivali bisikletleriyle dolaşmak isteyenler için hahsis edildiği gözlendi.

Etkinlik kapsamında Duisburg´un Marxloh semtinde oluşturulan "Made in Marxloh" platformunda farklı uluslardan bir araya gelen yüz bayan da, gelinlik giyerek gösteri sundu.Gelinlik yiyerek otoban festivaline katılan bayanlar, festival ziyaretçileri tarafından yoğun ilgi görüp bol bol alkış aldılar.Otoban festivalini, T.C. Düsseldorf başkonsolosu Fırat Sunel ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ulaştırma bakanı Harry Kurt Voigtsberger de ayrıca ziyaret etti.

Temel Elcivan – DUİSBURG - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title