Haberler

Otobanda Bulunan Boz Ayı Bursa'da Tedavi Ediliyor

Bursa'ya dün akşam Bolu'dan getirilen ve sol arka kalçasında kırık tespit edilen dişi bozayının tedavisine başlandı.

Bursa'ya dün akşam Bolu'dan getirilen ve sol arka kalçasında kırık tespit edilen dişi bozayının tedavisine başlandı. Arka ayakları felç olan bozayının Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde 15 gün tedavi edilecek. Bozayının yürüyüp yürüyemeyeceği tetkikler sonrası netleşecek.

Bolu'da otobanda meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve kaçan 4 gün sonra Karayolları Ekipleri tarafından yetkililere haber verilmesinin ardından Bolu Doğa Koruma Milli Parklar Şubesi yetkililerince uyuşturucu iğne uyuşturulduktan sonra Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde getirilen bozayı tedaviye alındı.

Yetkililer tarafından 4 yaşında olduğu söylenen bozayının kazaya bağlı olarak sol arka kalça kemiğinde kırık olduğu belirlendi. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ, bozayının geldiğinde arka bacaklarını hiç kullanamaz durumda olduğunu belirterek, radyografik muayenelerden sonra kalça kırığı tespit ettiklerini açıkladı. Ayının 3 gün boyunca sadece ön bacaklarını kullanarak hareket ettiğini söyleyen Aytuğ, "Ön bacaklarını kullanarak arabanın çarptığı yerden uzaklaşmaya çalışmış. Otobana çıkmasının nedeni olarak vücudunda bulunan saçmalar olduğunu düşünüyorum. Birisi ateş etti her halde hayvan can havliyle otobana kaçtı. Çünkü çok zeki hayvanlar olan ayının amaçsızca otobana çıkacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

"ELMA YEDİ VE SU İÇTİ"

Bozayının biraz tedirgin olduğunu ifade eden Aytuğ, "Sabah elma verdik. Çok keyifli değil. Tedirgin. Etrafında gelişen olayları anlamaya çalışıyor. Şu anda izole durumda ayrı bir bölmede tutuluyor. Biraz uzaklaşınca elma yedi ve su içti. Bir anlamda sağlığı ile ilgili yaşamını tehdit edecek risk söz konusu değil. Ancak yürümesi ile ilgili durum cerrahi hocamızın takibinden sonra ortaya çıkacak" dedi.

"SİNİR SİSTEMİNDE HASAR VAR"

Uludağ Üniversitesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Yanık ise ayının felçli olduğunu ve bundan dolayı ayağa kalkamadığını söyledi. Ayının üzerinde saçmaların da bulunduğunu söyleyen Yanık, bunun olayla ilgili olarak olup olmadığını bilmediklerini kaydetti. Bozayı üzerinde 15 günlük inceleme yapacaklarını dile getiren Yanık, "Felç olduktan sonra kırığı ameliyat etmenin anlamı yok. Kırıklar hareketini engelleyecek durumda değil. Bu kırıklarla hayvanın ayakta durması gerekir. Ancak sinir sisteminde hasar var" diye konuştu.

"REFLEKSLERİNE BAKACAĞIZ"

Bozayının sol kalçasında kırık tespit ettiklerini açıklayan Yanık, "Eklem yerinden kırık var. Felçli olduğu için de iki bacağını etkiliyor. Durumuna göre hareket edeceğiz. Hayvanın reflekslerine bakmak gerek. Bu testi hayvan uyanıkken yapmalıyız ama saldırıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title