Haberler

Otları Yakıp Kazaya Neden Olduğu İddiasıyla 2 Belediye Çalışanı Tutuklandı

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde yol kenarındaki mezarlıkta kuru otlar yakılırken, dumanların karayolunu kaplaması nedeniyle zincirleme kaza meydana gelmişti.

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde yol kenarındaki mezarlıkta kuru otlar yakılırken, dumanların karayolunu kaplaması nedeniyle zincirleme kaza meydana gelmişti. Kazayla ilgili başlatılan soruşturmada otları yaktığı iddia edilen 2 belediye çalışanı tutuklandı.

Ceyhan- Osmaniye Karayolu'nda geçen 24 Eylül'de, yol kenarındaki mezarlıkta kuru otlar yakılmıştı. Yanan otlar nedeniyle dumanlar karayolundaki görüş mesafesini sıfıra kadar düşürdü. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle 9'u TIR 16 aracın birbirine girmesiyle meydana gelen zincirleme kazada 40 yaşındaki İsmail Binice ile 46 yaşındaki Ramazan Fırat ölürken, 8 kişi de yaralandı.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturmada Adana Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bağlı Ceyhan Asri Mezarlığı Sorumlu Müdürü İmdat Erik, Adana Büyükşehir Belediyesi'nde görevli kepçe operatörü 49 yaşındaki İsrafil Kaya ile kamyon şoförü 41 yaşındaki Hayati Aydın kazaya neden olan mezarlıktaki kuru otları yaktıkları iddiasıyla gözaltına alındı. İmdat Erik emniyetteki ifadesinde mezarlıktaki otlar büyüdüğü için Adana Büyükşehir Belediyesi'nden kepçe ve kamyon çağırarak temizleme talimatını verdiğini, otların yanmasından sorumlu olmadığını söyledi. Belediye çalışanları ise olay günü sabah saatlerinde yeni mezarlık içerisinde çevre düzenlenmesi yaptıklarını, kuruyan otları sürerek bir alana topladıklarını ve otların yandığı sırada mezarlıkta bulunmadıklarını öne sürdüler. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen İsrafil Kaya ve Hayati Aydın tutuklanırken, İmdat Erik tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. - Ceyhan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmaniye Ceyhan Eylül Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Yakma:

bu anız yakmalar yol kenarında ot yakmalar vs ler ıcın daha kaç can gıtmeli caydırıcı bı ceza gelmelı her seyı ıle maddı manevı zarar agır para cezası gelmeli

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title