Haberler

Otizmli Öğrencilere 'Atlı Terapi'

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Engelliler Destek Programı” kapsamında otizmli öğrenciler ata bindirilerek terapi edildi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Engelliler Destek Programı" kapsamında otizmli öğrenciler ata bindirilerek terapi edildi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Engelliler Destek Programı" kapsamında Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından finanse edilen "Seni Anlıyorum" projesi çerçevesinde otizmli öğrencilere atlı terapi yapıldı.

ÖĞRENCİLER ATLARLA TANIŞTI

Fahriye Kemal Kızılot Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde eğitim gören 20 otizmli öğrenci ile Gazipaşa İlkokulu'nda eğitim gören 26 engelsiz öğrenci Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisleri'nde atlarla tanıştı. Engelli öğrencilerin normal gelişim gösteren akranlarıyla beceri ve uygulama derslerinde bir araya gelerek psiko-sosyal rehabilitasyonlarına katkı sağlamayı hedefleyen projede, öğrenciler atlarla gezdirilmek suretiyle onlara terapi uygulandı.

"ATLI TERAPİ KOORDİNASYON DUYGUSUNU ARTIRIYOR"

Etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, öğrencilerin bu proje sayesinde birbirlerine karşı empati ile yaklaşımının oldukça memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Özellikle engelli öğrencilerimizin bağımsız yaşam becerisini kazanmalarında bu proje çok etkili oldu. Atlı terapi (hippoterapi) yöntemi günümüzde birçok engelin tedavisinde kullanılıyor. Biz de öğrencilerimizin bu terapi yöntemi sayesinde güzel vakit geçirmesini, engelsiz öğrencilerle birlikte faaliyetlerde bulunmasını sağlamayı hedefledik. Bu tedavi yöntemi insanlarda kas perdelerini normalleştiriyor. Denge tepkilerini geliştiriyor ve vücut kontrolünü sağlayarak koordinasyon duygusunu arttırıyor" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Gazipaşa Kızılot Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title