Haberler

Otizmli Öğrenci, Geç Gelen Servis Yüzünden Okula Geç Kalıyor

KOCAELİ'nin Derince İlçesinde oturan Firdevs ve Ziya Çubukçuoğlu çiftinin 8 yaşındaki otizmli çocukları Sümeyye, servisin geç gelmesi nedeniyle eğitim gördüğü özel eğitim uygulama okuluna her gün yaklaşık 45 dakika geç gidiyor.

KOCAELİ'nin Derince İlçesinde oturan Firdevs ve Ziya Çubukçuoğlu çiftinin 8 yaşındaki otizmli çocukları Sümeyye, servisin geç gelmesi nedeniyle eğitim gördüğü özel eğitim uygulama okuluna her gün yaklaşık 45 dakika geç gidiyor. Dersin 09.15'te başladığını kızının ise saat 10.00'da okula girdiğini belirten Ziya Çubukçuoğlu, yetkililerden çözüm bulmalarını istedi. Milli Eğitim yetkilileri ise yol çalışması nedeniyle servisin geç geldiğini, gerekli uyarının yapıldığını, servisin zamanında geleceğini belirtti.

Derince Dumlupınar Mahallesi'nde oturan ikisi de 41 yaşındaki Firdevs ve Ziya Çubukçuoğlu çiftinin çocukları Sümeyye, Topçular Mahallesi'nde bulunan İzmit Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde eğitim görüyor. Sümeyye Çubukçuoğlu eğitim merkezine servis ile gidip geliyor. Servis aracı saat 08.30 gelmesi gerekirken, saat 09.15 sıralarında geliyor. İlk ders zilinin çaldığı sırada servise yeni binen Sümeyye saat 10.00 sıralarında okulda olabiliyor.

Engelli çocuğunun servis aracı nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen Ziya Çubukçuoğlu, "Engelli çocuğum İzmit Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde eğitim görüyor. 09.15'te dersi başlıyor. Kızım saat 10.00'da okulda oluyor. Tüm veliler bu gecikmelerden muzdarip. Bir ders boşa gitmiş oluyor. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Saat 13.40'da zaten okulları sona eriyor. Geçtiğimiz yıl da bu sorun aynıydı. Aynı servis geçen sene de çalışmıştı, yine geç geliyor. Milli Eğitim'e gittik. Firma sahibi 'İstediğiniz yere beni şikayet edebilirsiniz' dedi. Okul müdürü ise kendisinin bu durumu aştığını, gerekli yerlere durumu bildirdiğini bize açıklayarak gerekli yerlere söylemimizi söyledi" dedi.

Her sabah geç gelen servis nedeniyle kızını oyaladığını söyleyen anne Firdevs Çubukçuoğlu, "Saat 08.30'da her gün hazır oluyoruz. Bekliyoruz. Kızımı sürekli 'Bekle gelecektir, gel pencereden bakalım' diye oyalıyorum. Herkes bundan rahatsız. Müdür bey yapabileceği birşey olmadığını söylüyor" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise konuyla ilgili olarak servis işini yapan firmaya görüşüldüğünü, yol çalışması nedeniyle aracın geç kaldığını, servisin artık zamanında geleceğini belirtti.

- Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dumlupınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title