Haberler

Otizmli Çocuklara At ile Terapi

Yüreğir Özel Eğitim Uygulama Merkezi, "Yüreğir Yüreğimiz" projesi kapsamında yürütülen Engelleri "At"layalım etkinliğinde otizmli çocuklara hippoterapi uygulaması gerçekleştirdi.

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılıç, bu projede amaçlarının "Otizmli ve diğer engelli öğrencilerimizi atlarla tanıştırmak onlara hayvan sevgisini kazandırmak. Otizmli ve engelli okul ortamı dışında atlı spor kulübünde bulunmalarına fırsat vererek sosyalleşmelerini sağlamak" olduğunu söyledi. Kılıç, "Yüreğir Özel Eğitim Uygulama Merkezi otistik çocuklara eğitim vermekte olan bir kuruluştur. Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Yüreğir Yüreğimiz' projesi kapsamında düzenlenen ve otizmli çocukların atlarla terapisi (hippoterapi) olarak başlatılan projedir. Bu yöntem ile çocukların toplumsal uyum süreçlerini rahatlatmak, daha uyumlu bireyler haline gelebilmeleri için Atlı Spor Kulübü ile ortaklaşa gerçekleştirilen bir projedir. Çocuklara hayvan sevgisi verebilmenin temelinde onları hayvanlarla biraraya getirmektir" dedi.

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılıç kendilerine bağlı okul ve kurumlarda 41 adet destek eğitim odası 32 adet özel eğitim sınıfı, ayrıca 26 adet evde 'evde eğitim' verildiğini belirterek, "207 özel eğitim sınıfı öğrencimiz, 244 destek eğitim odası öğrencisi mevcuttur. Okul ve kurumlarda 167 rehber öğretmen, 74 özel eğitim öğretmeni vardı.857 Engelli öğrenci rehabilitasyon merkezinde hizmet görmektedir" diye konuştu.

"ENGELLERİ HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ"

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ise, "Biz sizlerin yanınızdayız. Engelleri hep beraber aşacağız. Projeye emek veren müdürümüz ve rehabilitasyon merkezlerine, öğretmenlerimize teşekkür ederiz, projenin hayırlı olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

"Yüreğir Yüreğimiz" projesi kapsamında yürütülen Engelleri "At"layalım etkinliğine Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılıç, Yüreğir Milli Eğitim Şube Müdürleri, Yüreğir RAM Müdürü Cemal Dağhan, Yüreğir Özel Eğitim Uygulama Müdürü Aslı Nacar, Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Özel Eğitim Öğretmeni Özlem Ayrancı katıldı.

Engelleri "At"layalım etkinliğinin 12 ve 14 Mayıs 2016 tarihlerinde saat 10.00-11.00 arasında tekrar edileceği kaydedildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

mehmet kılıç yüreğir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title