Haberler

Otizmli Çocuklar Söyledi, Aileleri Gururla Dinledi

Zeytinburnu'nda otizme dikkat çekmek amacıyla düzenlenen "Otizme Farkındalık" isimli programda sahne alarak şarkı söyleyen otizmli çocuklarını izleyen aileler, duygu dolu anlar yaşadı.

Otizmin bilinmesi ve farkındalık oluşturmak için kutlanan "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık" günü dolayısıyla Zeytinburnu Belediyesi, Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) ile birlikte Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde "Otizme Farkındalık" isimli bir program düzenledi. Programa Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Gönül Demirel, Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) Koordinatörü Deniz Akdel, Biruni Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr Tuğba Tuncer ve Biruni üniversitesi öğrencileri de katıldı. Program otizmli gençlerden oluşan AKDEM müzik grubunun seslendirdiği türküler ile başladı. Seyirciler arasında çocuğunu sahnede gören anneler, onlarla hep bir ağızdan şarkı söyleyerek duygu dolu anlar yaşadılar.

"ONLARLA ANLAŞMAK İÇİN NET KONUŞUN"

Yaşadıkları zorlukları anlatmak için otizmli bireylerin ağzından yazdığı mektubu okuyan Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) Koordinatörü Deniz Akdel, "Aynı anda konuşan onlarca insan, günün indirimli ürününü mekanik bir sesle anons yapılması. Alış veriş arabalarının tekerleklerinin çıkardığı gıcırtılı ses, bu uyaranlar otizmli birey için bir anlam ifade edebilir ama onun beyni için ciddi bir yüklenmedir. Otizimli bireyler ile anlaşmak için net bir şekilde konuşmak gerekir" dedi.

Programda otizmli çocukları olan annelerin sahneye çıkarak yaşadığı zorlukları, kendi çocuklarının otizm hastalığı olduğunu çok geç öğrenmelerini ve otizimli çocukları olan annelerin ne yapması gerektiğini anlattılar.

Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Gönül Demirel'in, Biruni Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr Tuğba Tuncer'e çiçek ve plaket takdimi ile program son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeytinburnu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title