Haberler

Otizmli 780 Çocuğun Diş Tedavisi Yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin sponsor olduğu ’Otizmli Çocuklar Sağlıklı Gülüşler’ projesi çerçevesinde, 780 çocuğun diş tedavisi yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin sponsor olduğu 'Otizmli Çocuklar Sağlıklı Gülüşler' projesi çerçevesinde, 780 çocuğun diş tedavisi yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkıları ve Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği'nden oluşan bir ekip, Gaziantep'te milli eğitime bağlı rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören çocuklara diş ve ağız sağlığı tedavisi uyguladı.

Prof. Dr. Ertuğrul Sabah başkanlığında oluşan gönüllü diş hekimlerinin başlattığı 'Otizmli Çocuklar Sağlıklı Gülüşler' projesi kapsamında, eğitim kurumlarında ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören otizmli bireylerin aile, bakıcı ve eğitmenlerine, bireylerin ağız bakımı ve beslenmeleri hakkında bilinçlendirme yapıldı. Otizmli bireylerin öğrenim gördükleri kuruluşlarda yapılan taramalarla, tedavi olması gereken çocuklar belirlendi. Otizmli bireylerin velilerinden gereken izinlerin alınması sonrasında tedaviye müsaade edenlere gereken tedavileri yapıldı. Proje çerçevesinde toplam 780 otizmli ve zihinsel engelli öğrencinin ağız-diş sağlığı bakımı ve tedavisi yapıldı. Tedavi sonrası çocuklara pilli diş fırçası, diş macunu ve çeşitli hediyeler verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüğü Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title