Haberler

Otistik Çocukların İlk Karne Heyecanı

Menemen Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinde okul öncesi eğitim alan 3 6 yaşlarındaki 12 çocuk, ilk karne heyecanını yaşadı.

Menemen Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinde okul öncesi eğitim alan 3-6 yaşlarındaki 12 otistik çocuk ilk karne heyecanı yaşadı.

Dünyanın en büyük 3'üncü, Avrupa'nın ise en büyük otistik çocuklar eğitim merkezi sayılan okulda, okul öncesi eğitimi alan 12 çocuk, 2013-2014 eğitim yılı ilk dönemi sonunda karne aldı.

Okul müdürü Sadettin Akçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezde 3 - 35 yaş arası 240 öğrenci bulunduğunu ifade ederek, "Değişik birim ve istasyonlarda eğitim  - öğretim hizmeti vermekteyiz. Okul öncesi birimimiz geçen sene kuruldu ve bu sene ilk kez karne veriyoruz. Bu çocuklarımız ilk kez karne heyecanı yaşıyorlar" dedi.

Merkez olarak amaçlarının bu öğrencilerin bir an önce iyileşerek normal okullarda eğitim görmelerini sağlamak olduğunu belirten Akçi, "Devletimizin sağladığı imkanlar doğrultusunda buradaki çocuklarımızın bakımları dört dörtlük sağlanıyor. Onları iyileştirmek amacımız fakat bu gelişmeyi gösteremeyen öğrencilerimizin de sonuna kadar yanındayız" dedi.

Karne törenine Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın da katılarak minik çocuklara karnelerini verdi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Menemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title