Haberler

Otistik Çocuklara Ağız ve Diş Sağlığı Taraması

İl Sağlık Müdürlüğü'nün Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirdiği "Otizmli Çocuklarda Sağlıklı Gülüşler Projesi" kapsamında 400 otistik çocuk ağız ve diş sağlığı kontrolünden geçirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirdiği "Otizmli Çocuklarda Sağlıklı Gülüşler Projesi" kapsamında 400 otistik çocuk ağız ve diş sağlığı kontrolünden geçirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, projenin ilk aşamasında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören otizmli bireylerin aile, bakıcı ve eğitmenlerine ağız-diş sağlığı bakımı, ağız-diş sağlığı kalitesinin yükseltilmesi ve bu konuda farkında olunmasının gerekliliği konularında eğitim verdi.

Eğitimlerin ardından yaklaşık 400 otizmli çocuk ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi. Çocukların diş ve diş etlerindeki sorunlar, koruyucu tedavi yapılacak işlemler belirlenerek tarama değerlendirme formu oluşturuldu.

Gerçekleştirilen bu ön muayene neticesinde çocukların ağız ve dişlerinde tespit edilen sorunlar, İzmir'den gelecek 12 kişilik uzman bir ekip tarafından tedavi edilerek çocuklar sağlıklarına kavuşturulacak.

Projenin üçüncü aşaması olan tedavi uygulamasını mayısta başlayacak.

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüğü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title