Haberler

Otellerde Yer Kalmadı, Tatilciler Plajlarda Kalıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Plaja kurulan çadırlardan görüntüler

Gökhan Aydın ve Niyazi Özgen açıklaması. - Güney Ege'nin önemli turizm merkezlerinden Marmaris'te, bayram tatilinde otellerde yer bulamayanlar geceyi plajlarda geçiriyor

Muğla'nın gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te, Ramazan Bayramı tatilinde otellerde yer bulamayan yüzlerce tatilci, halk plajında konaklıyor.

Bayram tatilinde yerli turistlerin en fazla tercih ettiği turistik yerlerden biri olan Marmaris'teki otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Aşırı yoğunluğun yaşandığı ilçedeki otellerde yer bulamayan çok sayıda vatandaşın, geceyi Marmaris Belediyesi Halk Plajı ve Uzunyalı Sahili'nde geçirdiği dikkati çekti. Tatilcilerin temizliği nedeniyle "mavi bayrak" verilen plajlara çadır kurdukları ve şezlonglarda uyudukları görüldü.

Güneşin doğmasıyla birlikte uyanan tatilciler, günün ilk ışıklarıyla birlikte denize girmeyi tercih etti.

Bayram tatili için İzmir'den Marmaris'e gelen Gökhan Aydın, AA muhabirine, otellerde yer bulamayınca mecburen halk plajında kaldıklarını söyledi.

Aydın, "Marmaris'te kalacak bırakın oteli, pansiyon dahi bulamadık. Biz de çadır satın alarak sahilde uyuduk." dedi.

Niyazi Özgen de ilçeye bayramda tahminlerinden daha fazla kişinin geldiğini, aşırı talep nedeniyle otellerde boş bir tek oda dahi bulamadıklarını anlatarak, "Otel bulamayınca çadırda kalmaya başladık. Çok rahat değildi ama ne yapalım bize de böyle tatil yapmak nasip oldu." diye konuştu.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, 85 bin nüfuslu ilçeye bayram tatili için 600 bine yakın kişinin geldiğini tahmin ettiklerini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ramazan Bayramı Gökhan Aydın Güney Ege Muğla Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title