Haberler

Otel Havuzunda Boğulan Öğretmenin Ailesi 350 Bin Liralık Tazminat Davası Açtı

Bursa'dan tatil yapmak için gittiği Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ndeki beş yıldızlı otelin havuzunda boğulmuş olarak bulunan Fen Bilgisi Öğretmeni 28 yaşındaki Gülten Arı'nın eşi, otel hakkında Bursa 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 350 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Bursa'dan tatil yapmak için gittiği Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ndeki beş yıldızlı otelin havuzunda boğulmuş olarak bulunan Fen Bilgisi Öğretmeni 28 yaşındaki Gülten Arı'nın eşi, otel hakkında Bursa 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 350 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Tazminat davasında, oteldeki beş araca mahkeme kararı ile tedbir konuldu.

Bursa'da, Hamdi Tanpınar Ortaokulu'nda Fen Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Gülten Arı, geçen yılın Ağustos ayında polis memuru olan eşi Fatih ve 4 yaşındaki çocukları Ramazan Arı ile tatil için Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ndeki 5 yıldızlı bir otele gitti. Oteldeki ilk gününde yedikleri akşam yemeği sırasında eşi Fatih Arı'ya hayatında ilk kez tatile gittiğini söyleyen Gülten Arı, sonraki gün tek başına gittiği otelin kapalı havuzunda boğulmuş olarak bulundu. Cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Gülten Arı'nın boğularak öldüğü belirlendi.

ÖNCE CEZA DAVASI AÇILDI

Olay sonrası otel sahibi B.S.M ile otel müdürü A.S. hakkında 'Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme neden olmak' suçundan Ayvalık 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2-6 yıl arası hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan sanıkların duruşmaları devam ederken; Gülten Arı'nın eşi Fatih Arı tarafından Avukat Ercan Kılıç aracılığı ile Bursa 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne maddi tazminat hakkı saklı kalmak koşulu ile 350 bin liralık manevi tazminat davası açıldı. Tazminat davasının ilk duruşmasında mahkeme, otele ait 5 araca tedbir koydu.

Gülten Arı'nın boğulduğu havuzda olay sırasında cankurtaranın olmadığını, otelde görevli doktorun ise olay anında otel dışında olduğunu ve oteldeki doktor müşterilerin ilk müdahaleyi yaptığını söyleyen Avukat Ercan Kılıç, "Oteldeki kapalı havuz 80 santimden bir anda 190 santimlik derinliğe çıkıyor. Bu durum standartlara aykırılık teşkil etmektedir. Ayrıca olay anında kapalı havuzda görevli cankurtaranın olmadığı soruşturma neticesinde ortaya çıkmıştır. Olay sırasında havuzda cankurtaran olsaydı Gülten öğretmen ölmeyecekti" dedi.

Gülten Arı'nın ölümüyle ilgili tazminat davasına önümüzdeki günlerde devam edilecek. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Arı Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title