Haberler

ALS Hastası Kadın, Ötanaziden Önce Parti Düzenleyip Sevdiklerine Veda Etti

Güncelleme:

ABD'de yaşayan ve 3 yıl önce ALS teşhisi konan kadın, ötanazi ile yaşamına son vermeden önce parti düzeleyerek yakınlarına veda etti..

ABD'nin California eyaletinde yaşayan Betsy Davis, Ölüm Hakkı Partisi adlı bir etkinlik düzenledikten sonra, ötanazi ile yaşamına son verdi. Davis, Ölüm Hakkı Partisi etkinliğine arkadaşlarını çağırdı, en sevdiği yiyecekleri sipariş etti ve eşyalarını verdi. Ölümcül ilaçlardan hazırlanan kokteyli içerek hayatına son verdi.

KASLARI ERİYORDU

Üç yıl önce ALS teşhisi konulan 41 yaşındaki Betsy Davis, giderek kaslarını kullanma becerisini kaybediyordu. Bu şekilde yaşamak istemeyen Davis, ötanazi hakkını kullanmak istedi.

EŞYALARINI DAĞITTI, SON FOTOĞRAFLARI ÇEKTİRDİ

ABC News'te yer alan habere göre; Davis, Ölüm Hakkı Partisi etkinliğine arkadaşlarını çağırdı, en sevdiği yiyecekleri sipariş etti ve eşyalarını verdi. Ölümcül ilaçlardan hazırlanan kokteyli içerek hayatına son verdi.

2 SENEDE 111 KİŞİ BU ŞEKİLDE HAYATINA SON VERDİ

California eyalet yasaları, ölümcül hastalığı olan kişilere ötanazi hakkı tanıyor.

California sağlık yetkilileri, kanunun 9 Haziran 2016'da yürürlüğe girmesinden itibaren ilk altı ay içinde 111 ölümcül hastalığı olan hastanın bu yasal seçeneği tercih ettiklerini söyledi. En az 504 kişinin de bu yasa uyarınca yaşamına son vermek için öldürücü ilaç reçetesi talep ettiği açıklandı.


500

Yorumlar (139)

abdullah:

Kafirlik böyle bişey işte mal gibi yaşar mal gibi ölürler, diğer geride kalan kafirlerde ibret alacağına burda manzarayı taktir eder. . .

15
65
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bence kesinlikle bizim ülkede de olmalı herkesin kendi kararı sen inanıyorsan yaptırma isteyen yaptırsın kimseyi ilgilendirmez. . .

14
55
yanıtYanıtla
Cimbom:

Haklisiniz bence İlaveten krimatoryum da olmalı.

yanıt5
yanıt25
Mert07:

Allah ın verdiği canı yine allah alır ötesi intihardır yada cinayettir

yanıt62
yanıt5
maskeli süvari:

elhamdulillah muslumanız ama bu ötenazı mantıklı gıbı. . . nedeni elden ayaktan düştümüydü ilgilenende eşin dostunda olmazsa mıllete yuk olmaktansa ötenazı mantıklı. .

yanıt5
yanıt52
öyle:

dünydnla ahiretini neden yakasın kardesim allah bu derdi verdiyse vvardır bir bilidigi

yanıt4
yanıt1
AYŞEGÜL:

İslâm inancında, insanın Allah tarafından yaratıldığına ve Allah tarafından insana hayatının bahşedildiğine inanılmaktadır. Bundan dolayı da, insanın kendi canının akıbeti hakkında karar verebilme hakkı bulunmamaktadır. Çünkü bu hak, yalnızca Allah’a aittir. Bu noktadan hareketle, İslam inancı içinde intihar ve ötenazi, kesinlikle yasaktır. Yine buna ek olarak, insan ömrünün her şekilde uzatılmaya çalışılması olağandır ve hastanın ölüme terk edilmesi kesinlikle yasaklanmıştır. Sonuç olarak, İslam dini yaşama odaklıdır ve hiç bir şekilde kendiliğinden ölümü ve ölüme terk edilmeyi doğru olarak görmemektedir.Ayrİca günümüzde batıl olsalar da Musevilik, Hıristiyanlık ve Budizmde de intihar ve ötanaziye ruhsat yoktur.

48
7
yanıtYanıtla
yıldırım:

kes lan

yanıt1
yanıt10
xxx:

ALLAH serbest irade vermis bunu iyiyede kullanmakta kötüyede kullanmakta serbestsin. Evet ALLAh izin verdi ama razi olmadi! Izin veriyor diye bundan razi oldugu anlamina gelmez!

yanıt10
yanıt0
hasan:

ölüm yokturki günah olsun, ölen bedenin, biraz daha der çalış sen. . . . önce ne olduğunu ve ruhunun kim tarafından verildiğini ve o ruhun kimin parçası oldupunu düşünmekle başla işe, sadec sen varsın diyerek bitiriyorum. . . . düşün:

yanıt0
yanıt0
Tüm 139 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title