Haberler

Otaca'da 'Somut Olmayan Kültürel Mirasımız' Etkinliği

Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen "Somut Olmayan Kültürel Mirasımız" uygulama etkinliği büyük beğeni topladı.

Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Muğla Eğitiminde Bilge hareketi "Kültürümle Kaynaşıyorum" Projesi kapsamında "Somut Olmayan Kültürel Mirasımız" uygulama etkinliğine ilçede bulunan tüm okullar tarafından hazırlanan etkinlik Ortaca Ortaokulu Çok Amaçlı Toplantı Salonu gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Hasgül; "Bölgeye ve yöreye göre somut olmayan standartları belirlenmemiş, somut olmayan Kültürel Miraslarımızı sergilemek için bu etkinliğe düzenledik. Sosyal ve ekonomik olarak üst olarak kalabilmesi için kültürel değerlerin bölgemizde yaşatılması şarttır. Kültürel degarajyon çağımızda hızla devam ediyor. Bize göre çok basit gelen kırk yıl öncesi yaptığımız dokümanları kullanmadığımız şimdi çok yabancı olduğumuzu asla yetiştiremeyiz. Onun için okul yöneticisi değerli arkadaşlarım; kültürel değerlerimizi yaşatmak, canlı tutmak için inancım tamdır. Zaman zaman okullarımızda bizde de asker uğurlaması var, kültürel bir oyundur. Bunun yanında giyim ve buna benzer birçok kültürel değerlerimiz bulunmaktadır" dedi.

Hasgül, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu gün somut olmayan kültürel mirasımız olan değerlerimizin sergisine yapacağız. Bunu temel amacı Muğla Bilge harekatı çerçevesinde kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi tespit edip çıkarmak, yeni kuşaklara aktarmak olacaktır. Dünyada hızla çağ değişimi, bilgi değişimi ile kültürel erozyon var. Milletlerde kültürleriyle yaşayarak hayatlarını devam ettirirler. Kültürel değerlerimizi ortaya çıkarmak, eskiden kullanılan gerek giyim eşyası, ev eşyasından tutun da mutfak kültürüne kadar her türlü değerimizi bu gün ortaya çıkarmak için bu etkinliği düzenledik. Ortaca'da okuyan tüm öğrencilerimize ve halkımıza sunuyoruz. Kültürel değerlerimiz eski şarkılarımız ortada canlı kalsın diye, inşallah amaca hizmet etmiş oluruz. Bir milleti en büyük milletleri başında kültür gelmektedir. Kültür değerleri çağımızda yüksek düzeydedir. İnşallah kültürümüzü koruyarak, ilim ve irfana muazzar medeniyete taşımış olacağız" - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaca Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title