Haberler

Ot Festivalinin Basın Lansmanı Yapıldı

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Düzce Belediyesi Ogün Danış Sergi Salonunda bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Tyche Ot Festivali'nin tanıtım lansmanını düzenledi.

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, bu yıl 6-7-8- Mayıs tarihlerinde ikincisi düzenlenecek olan Düzce Otları Tyche Festivalinin tanıtım lansmanını yaptı. Düzce Belediyesi Ogün Danış Sergi Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında üyeler Düzce'ye ait yöresel yemekleri de beğeniye sundu. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, Düzce'yi kadınların değiştireceğine dikkat çekti.

Basın açıklamasını yapan Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Selma Demirelli de üç gün sürecek festival hakkında bilgiler vererek "Programımızda herkesin rol almasını istedik. Düzce'de 22 Lehçe konuşulmakta ve birbirinden farklı etnik kökenler var. Yemekler kültürel farklılıkları da yansıtıyor. Yarışmamız olacak ve bunu 3 kategoride yapacağız. 'Yöresel yemekler, annemizin ve kendimizin yarattığı yemekler' yer alacak. Hedefimiz bunu uluslararası patent düzeyi haline taşımaktır. Yemek kültürümüzü de bütün Dünya'ya tanıtmak istiyoruz. 75 standımız ve stantlarda ikramlarımız olacak. Herkes kendi yöresinin yemeklerini tanıtacak" dedi. Toplantının sonunda tanıtım amaçlı sunulan yöresel lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title