Haberler

ÖSYM Sınavlarının Kızıltepe'de Yapılmasını İstiyorlar

Eğitim Bir-Sen Kızıltepe Temsilciliği, YGS, LYS ve KPSS başta olmak üzere ÖSYM'nin yapmış olduğu sınavların Kızıltepe ilçesinde de yapılmasını istiyor.

Eğitim Bir-Sen Kızıltepe Temsilciliği, YGS, LYS ve KPSS başta olmak üzere ÖSYM'nin yapmış olduğu sınavların Kızıltepe ilçesinde de yapılmasını istiyor.

Eğitim Bir-Sen Kızıltepe Şube Başkanı Tarık Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, YGS, LYS ve KPSS başta olmak üzere ÖSYM'nin yapmış olduğu hiçbir sınavın Kızıltepe'de yapılmadığını belirtti.

2008 yılında toplu kopya çekildiği gerekçesi ile ÖSYM Başkanlığı tarafından ilçenin sınav merkezi olmaktan çıkarıldığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"ÖSYM'yi, 2008'den beri ilçemiz öğrencilerine ve eğitimcilerimize uyguladıkları eski Türkiye'den kalma bu cezayı kaldırmaya davet ediyoruz. İlçemizde diğer sınavlar sağlıklı bir şekilde yapıldığı gibi ÖSYM'nin yapacağı sınavların da sağlıklı bir şekilde yapılabileceği görülecektir. Eğitim Bir-Sen Kızıltepe Temsilciliği olarak, öğretmen, öğrenci ve velilerimizi mağdur eden bu uygulamaların son bulması için başta ÖSYM olmak üzere tüm sorumluları göreve davet ediyoruz. YGS, LYS ve KPSS gibi sınavların Kızıltepe ilçemizde yapılmasını istiyoruz."

20 Kasım'da yapılan KPSS sınavına ilçeden binlerce öğrencinin katıldığını ifade eden Yılmaz, öğrencilerin sınava diğer ilçelerde girmek zorunda kaldığını kaydetti.

Yılmaz, "Öğrencilerimiz, sınav yerlerine ya bir gün önceden gitmişler, ya da sınava yetişmek için günün erken saatlerinde yola çıkmışlardır. Bu da velilere hem maddi külfet getirmiş hem de psikolojik bir rahatsızlığa sebep olmuştur." dedi.

TEOG, açık öğretim, ortaokul ve lise sınavlarının ilçede sorunsuz bir şekilde yapıldığını dile getiren Yılmaz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 3 bin 264 lise son sınıf öğrencisi olmak üzere toplamda 10 bin öğrencinin gireceği YGS sınavı öncesi ÖSYM'den bu yasağı kaldırmasını istedi.

Temsilcilik binasında yapılan basın açıklamasına, sendika üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Tarık Yılmaz Kızıltepe KPSS Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title