Haberler

ÖSYM'nin Soru ve Cevapları Öğrenilebilecek

Güncelleme:

CHP'nin itirazını değerlendiren Anayasa Mahkemesi, ÖSYM'nin sınav sorularını açıklanmaması hükmünü iptal etti. Karara göre, ÖSYM'nin soru ve cevapları gizli kalamayacak.

Anayasa Mahkemesi, ÖSYM Başkanlığı tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevapların, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışında bırakılmasını öngören kanun hükmünü iptal ederek, yürürlüğünü durdurdu.

TORBA YASADA YER ALDI

Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen, 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerini iptal etti.

CHP, BAŞVURU YAPMIŞTI

CHP, söz konusu düzenlemenin bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Başvuruyu esastan görüşen Yüksek Mahkeme, Kanun'un ÖSYM Başkanlığı tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevapların, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışında bırakılmasını öngören kanun hükmünü Anayasa'ya aykırı buldu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Güncel Haberler

500

Yorumlar (19)

CAN DERSİMLİ:

ZATEN SORULAR GÜNLER ÖNCESİNDEN BELLİ KESİMLERE SIZDIRILIYOR. YAYIN YASAĞI FAKİR FUKARANIN ÇOCUĞUNA VARDI KALKTI İYİ OLDU.

19
2
yanıtYanıtla
yaşa:

hay ağzına sağlık

17
1
yanıtYanıtla
yeter:

iyi olmuş çok aptalca bir karardı

16
1
yanıtYanıtla
hele şükür:

işte bugünün en güzel haberiydi bu. . sınavlarda yeterince adaletsizlik var birde soruları karartmaları gerçek bir hukuksuzluktu. .

17
0
yanıtYanıtla
sinanxyMobil-IOS:

tebrikler

12
1
yanıtYanıtla
murat candan:

ALLAH CHP DEN RAZI OLSUN valla yoksa bu akp liler herseye bir kılıf bulacaklar

11
2
yanıtYanıtla
yilmut:

AYM yavaş yavaş AKP tarafından emrivaki çıkarılan kanunları tekrar eski raylarına oturtmaya çalışıyor. . . . bu kurum inşallah işin liyakatı ile yapmaya tarafsız olarak devam eder. . . !!!!

12
0
yanıtYanıtla
gerçek müslüman:

şimdi hemen o sorular açıklansın hemen bu puanı haketmedik eminim

10
1
yanıtYanıtla
EMRE:

CHP MAHKEMEYE KOSTU DIYENLERE HITAP OLUNUR. . . . GENCECIK INSANLARIN GELECEGIYLE UGRASAN HARAMZADELER BETER OLUN, , , ,

5
4
yanıtYanıtla
d:

2014 kpss soruları açıklansın da yanlış sorular ortaya çıksın

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title