Haberler

ÖSYM'nin Sınavları Artık Oltu'da Yapılacak

Oltu'ya, daha önce birçok kez gündeme gelen ancak hayata geçirilemeyen 'Ösym Sınav Koordinatörlüğü' nihayet verildi.
Uzun uğraşlar sonrası hayata geçirilen bu hizmette, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak ve Oltu Meslek Yüksek Okulu...

Oltu'ya, daha önce birçok kez gündeme gelen ancak hayata geçirilemeyen 'Ösym Sınav Koordinatörlüğü' nihayet verildi.

Uzun uğraşlar sonrası hayata geçirilen bu hizmette, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak ve Oltu Meslek Yüksek Okulu Dekanı Mustafa Sağlam'ın büyük emeklerinin olduğu öğrenildi.

Uzun zamandan beri ÖSYM sınavlarının Oltu'da yapılması konusunda girişimlerde bulunduklarını aktaran Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, "Öğrencilerimiz, ÖSYM'nin yapmış olduğu sınavlar için artık Erzurum'a gitmeyecek." Dedi.

2014 yılında yapılacak YGS, LYS ve KPSS sınavlarının Oltu'da yapılacak olmasından ötürü son derece memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Ziyrek, sürecin mutlu sona ulaşmasında katkısı nedeniyle Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak'a teşekkür etti.

Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Önser Yeğin ise Oltu'nun yanı sıra çevre ilçelerden de bu sınavlar için Erzurum'a gitmek zorunda kalanların bu haberi büyük bir memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

Bu arada ÖSYM'nin artık sınavlarını Oltu'da yapacak olmasının kendilerini büyük bir yükten kurtardığına değinen öğrenci ve veliler de "Çok şükür sınavlardan birkaç gün önce Erzurum'a gitmek zorunda kalıyorduk. Kalacak yer, ulaşım gibi bir sürü sorunu düşününce bu gelişmenin gerek sınav stresimizi azaltmada gerekse motivasyonumuzu artırmada büyük katkısı olacak." Şeklinde memnuniyetlerini ifade ettiler. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Hikmet Koçak Ösym Oltu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title