Haberler

ÖSYM LYS ek yerleştirme ve ikinci yerleştirmeleri başlıyor!

Güncelleme:

Hiç bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için üniversite hayalinde Yeni Bir Umut olan ek yerleştirme 2016 tercihleri ÖSYM tarafından belirlenen bir tarihte açıklanacak.Ek yerleştirme tercih kılavuzu ve boş kontenjanlar hangi tarihte açıklanıyor 2016 ÖSYS ek yerleştirme tercihleri daha önce olduğu gibi üniversite kayıtlarının sona ermesinden sonra açıklanacak.

YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NE ZAMAN – HANGİ TARİHLERDE YAPILACAK

Üniversite ek yerleştirme tercihleri ile YGS-LYS boş kontenjanlar için tercihlerinin ÖSYM tarafından belirtildiğine göre, 26-30 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak. Ek yerleştirmeye bir yükseköğretim kurumuna ilk merkezi yerleştirmede yerleşen adaylar katılamayacak. Bu adaylar yerleştikleri kurumlara kayıt yaptırmamış bile olsalar ek yerleştirmeye katılma haklarına sahip değiller. Ek yerleştirme kayıtları da 6-9 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

EK YERLEŞTİRME TERCİH BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Üniversite ek yerleştirme tercihleri ne zamana belli olacak sorusu LYS tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Tercih sonuçlarının açıklanması sonrasında hiçbir programa yerleşemeyen adayların meral ettikleri boş kontenjanlara yerleştirme işlemi, yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra yapılacak. Söz konusu olan programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecektir. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan ya da kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme ücreti 15,00 TL'dir.

BU YIL ÜNİVERSİTELER İLK KEZ PROGRAM AÇAMAYACAKLAR

Ek yerleştirme işlemlerinde bu yıl üniversiteler, her yıl ek yerleştirme döneminde üniversiteler yeni programlar açıyor ve bu programlara da ek yerleştirme ile öğrenci alıyordu. Ancak YÖK, 2016- 2017 eğitim öğretim yılında ek yerleştirme için yeni program açılmaması kararı aldı. Ek yerleştirme işlemi merkezi yerleştirmenin ardından boş kalan kontenjanlara yapılacak.

ÜNİVERSİTE İKİNCİ VE EK YERLEŞTİRME

Tercih sonuçlarının açılanması ve yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2016-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Sınavsız geçiş dâhil merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

Ek Yerleştirme Sonrası Üniversiteye Kayıt Tarihleri: 6-9 Eylül

Üniversiteye girmek isteyen adaylar, 2016 ek yerleştirme tercihlerini, 26-30 Ağustos tarihleri arasında internetten kendileri yapmaları gerekiyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada ek yerleştirme için tercih bildirim işlemi, 30 Ağustos tarihinde saat 23.59'da sona eriyor. Başvuru merkezlerinden/ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacağını söyleyen ÖSYM, ek yerleştirme tercihlerinin sadece elektronik ortamda yapılanların işleme alınacağı ve posta ile ÖSYM merkezine gönderilen veya elden verilmek istenen Tercih Formları işleme alınmayacağını bildirdi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Eylül Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title