Haberler

ÖSYM KPSS sınav tarihleri, yerleri ve saatleri

Güncelleme:

ÖSYM KPSS sınav tarihleri, yerleri ve saatleri. Yaklaşan 2016 KPSS sınavı öncesi KPSS'ye girecek adaylar için faydalı olacak bilgiler. Sınav öncesi detaylar için haberimize göz atın.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 22 Mayıs'ta Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri sınavları, bir hafta sonra 29 Mayıs'ta Alan Bilgisi sınavı yapılacak.

Öğretmen adayları ve lisans mezunları 22 Mayıs 2016 tarihinde Genel Kültür Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavlarına girecek. Bu sınavdan bir hafta sonra öğretmenler için 29 Mayıs'ta Alan Bilgisi sınavı yapılacak. Sonuçlar 9 Haziran'da açıklanacak.

22 Mayıs 2016 ve 29 Mayıs 2016 tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacak olan 2016 Kamu Personel Seçme Sınavı ( Kpss ) lisans düzeyi başvuru kılavuzu yayınlandı. Sınava başvurular, 17-31 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

ÖABT TARİHİ, SAATİ : 24 Temmuz 2016, 09.30,

(ÖABT'ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 165,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir.)

DHBT TARİHİ, SAATİ : 6 Kasım 2016, 09.30,

(DHBT'ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 110,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir. Yatırılacak sınav ücretinin DHBT oturumuna ait olan 55,00 TL'si, 21 Eylül- 3 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak DHBT başvurularında
ödenecektir.)

DHBT BAŞVURU SÜRESİ : DHBT başvuru süresi 21 Eylül-3 Ekim 2016 tarihlerindedir. Adaylar, KPSS'ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT'ye katılmak zorundadır. Lisans düzeyinde DHBT'ye katılacak adayların KPSS Lisans Sınavına başvuru yapmaları ve sınavın GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR oturumuna
katılmaları zorunludur.

KPSS'ye giren her bölüm mezununa kadro açılıyor mu?

2014 KPSS puanı olan bir çok aday atanma umuduyla bekliyor. Mayıs'ta yapılacak olan 2016 KPSS ile birlikte 2014 puanlarının geçerliliği sona erecek ama işsizlik ve genç işgücünün sömürülmesi sona ermeyecek. Bölümünden alım olmayanlar ya da az alım olan adaylar ise emeklerinin boşa gitmesi hususunda daha da kaygılılar.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Eylül KPSS Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title