Haberler

ÖSYM, DGS Sınav sonuçları sorgulama ekranı

Güncelleme:

ÖSYM DGS sınav sonuçları sorgulama. 26 Temmuz tarihli ÖSYM DGS sınav sonuçları ilgili kurumun resmi web adresi https://sonuc.osym.gov.tr/ üzerinden erişime açılacak. ÖSYM'nin sonuçlara ilişkin çalışmaları son bulduğunda aşağıdaki bağlantıya giderek sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ile ilgili bir açıklama ise yok.

2015 DGS sonuçlarını sorgulamak için aşağıdaki bağlantıyı kullanınız.

sonuc.osym.gov.tr

2015 DGS sonuçları açıklandığı andan itibaren haberimizden erişim sağlayabileceksiniz.

Sonuçlar açıklandığı andan itibaren adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle birlikte Sonuc.osym.gov.tr üzerinden 2015 DGS sonuçlarına ulaşabilecekler.

2015 DGS sorularına ulaşmak için tıklayınız.

http://www.osym.gov.tr/belge/1-5957/dikey-gecis-sinavi-DGS.html

DGS PUAN HESAPLAMA

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ağırlıklı ön lisans başarı puanlarının (AÖBP) belli kat sayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilir. Aşağıda DGS puan hesaplaması için kullanabileceğiniz formülü basit olarak verdik. Bu sayede DGS puanı nasıl hesaplanır kolayca öğrenebilirsiniz.

DGS Sözel: 87.747 + (Sözel net x 1.681) + (Sayısal Net x 0.315) + (Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı x 0.6)

DGS Sayısal: 105.536 + (Sözel Net x 0.336) + (Sayısal Net x 1.575) + (Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı x 0.6)

DGS Ea: 96.642 + (Sözel Net x 1.009) + (Sayısal Net x 0.945) + (Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı x 0.6)

Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı: Bölümünü iyi dereceyle bitirenler 80, orta sıralarda bitirenler 65, son sıralarda bitirenler 50 olarak girebilir.

DGS İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

1- DGS ile geçiş de kontenjanlar çok azdır. (Her bölüm için 05-10 kişi arası)
2- Yeni yapılan tüzük değişikliği ile kontenjanlar 19000 civarına çıkarılmıştır.
3- DGS'de ek yerleştirme 2009 yılı sınavı itibariyle vardır.
4- 2009 yılından itibaren DGS de tercihler sınavdan sonra yapılır.
5- 2009 yılından itibaren DGS de en fazla 18 tercih yapılır.
6- Aöbp'nin sınava etkisi oldukça yüksektir.
7- ÖSYM'nin yaptığı yaklaşık 100'e yakın sınavdan en kolay olanıdır.
8- 80 sözel 80 matematik sorusu sorulmaktadır. Her iki bölüm içinde 10'ar tane mantık sorusu bulunmaktadır.
9- Sınav sonuçlarının açıklanma süresi 1 aydır.
10- Son yapılan değişiklikler ile intibak senesi ve okuldan atılma durumu kaldırılmıştır. Ancak üniversitelerin dikey geçiş yapan öğrencilere nasıl bir uygulama yapacağı netlik kazanmamış. Genel kanı ile 1. sınıftan başlatılması durumu ortaya çıkmıştır.
11- Sayısal ve sözel bölümde çıkan mantık soruları, öğrencilerin en çok zorlandığı kısım olarak görülmektedir.
Sonuc.osym.gov.tr üzerinden DGS sonuçları sorgulanabilecek. 26 Temmuz tarihinde Dikey Geçiş Sınavı ( DGS ) gerçekleştirildi. Sınavın ardından soruların bir kısmına ulaşan öğrenciler artık büyük bir merakla 2015 DGS sonuçlarına odaklanmış durumdalar. 2015 DGS sonuçları ise açıklandığı andan itibaren sonuc.osym.gov.tr üzerinden kolayca sorgulanabilecek. Sonuc.osym.gov.tr üzerinden DGS sonuçlarını sorgulamak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500

Yorumlar (9)

Abdullah:

Çok uğraştınız galiba kopyala yapıştır yapıp insanların zaaflarını paraya dönüştürmek için yazıklar olsun !

6
0
yanıtYanıtla
katibe:

Lütfen artık sonuçları açıklayın!

4
0
yanıtYanıtla
Muhtar:

Kesin adam kayıracaklar ondan açıklamıyorlar bu işin içinde bir iş var

2
2
yanıtYanıtla
SELMA:

YAZIKLAR OLSUN BİZİM UMUTLARIMIZI KIRAN HERKESE

4
0
yanıtYanıtla
hidayet:

Bu kadar beklenecek ne var! sonuçlar ne zaman gecikse hep altindan bir seyler cikti bu gune kadar!....

2
0
yanıtYanıtla
Selma:

Ya sabredin kardeşler sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır veselam

1
0
yanıtYanıtla
Kübra:

Bizim hakkımızı kim verecek! Benden düşük sıralamada ki adamı mühendis diye aldılar ben 2 senelik mezunum nasıl oluyir bu?! Tercihi doğru yapmamız için adam gibi liselerin son sınıflarına ders koyun! ! Herkesin ablası abisi yok!?

0
0
yanıtYanıtla
Dilek:

Siteye girmekten fenalık geldi artık ya saat olmuş kaç halen bi umutla bakmaya devam

0
0
yanıtYanıtla
Ersan:

Bu gidisle aciklayacaklari yok

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title